onsdag 10 oktober 2012

Freiburg

När vi stack iväg i morse så småregnade det, men ju längre ner, eller upp i bergen, vi kom ju dimmigare blev det, nästan så man inte såg handen framför sig.


Ibland blir det ofrivilligt stopp, vägarbeten mm och då kan man ju passa på att se sig om. Den här villan fick jag syn på vid ett sådant stopp. Bra utsikt har de, över trafiken i byn.


Som ni ser så börjar dimman lätta lite 
och de typiska alphusen bli fler och fler.


Broar finns det gott om den här var riktigt hög, 
kolla husvagnen nedanför.


Vi körde först motorvägen en bra bit, 
men nu har vi tagit av och följer "Berit" in på mindre vägar.
Mycket vatten finns det i åarna.


Vi kan också njuta av höstfärgerna 
nu när dimman har försvunnit lite.


Vi följer vatten dragen en bit, 
men jag ser på kartan att vi ska klättra uppåt.


Och visst blir det krokigt och uppför, 
en stigning på ca 20% Ska detta verkligen vara närmaste vägen?


Vi kom fram till Freiburg till slut och sökte upp den adress vi hade. Nu var det inte så lätt att hitta den inne bland M Donalds och andra affärer, men skam den som ger sig. Vi frågade och till slut kom vi rätt. Någon tid för hjälp hade de inte idag, men i morgon kl 8 skulle det gå bra.
Vi körde vidare till stpl Freiburg nära centrum GPS N 47 59 59 E07 49 30 här kostar det 8€ dyraste övernattningen hitintills :)
Det börjar ta slut på våra kontanter, så nu var det dags att söka upp en bank. Vi fick en välbehövlig promenad in mot centrum, 
och tillbaka en sväng in på supermarket och proviantera lite.


På vägen tillbaka såg vi de här fina blommorna, såg nästan ut som Spirean men det var det inte. 


Det här tror jag där emot är en kastanj.


Nu ska vi lägga oss tidigt i kväll så vi orkar upp i morgon. 
Vi har ungefär en kvart att köra till firman P Mangold som ska hjälpa oss.


8 kommentarer:

 1. Åh, härligt att vara på väg! Dimma eller inte... Vi har inte varit ute med husbilen på evigheter, men i helgen ska det bli en liten tripp. Det blir dock inte långt, för sen ska vi ju jobba igen... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har ju en fördel med att vara pensionärer :)
   Om vi inte gett oss iväg så hade det nog blivit en massa "jobb" för oss också, det är det ju alltid när man har hus som måste ses om.

   Radera
 2. Hoppas det löser sig med kylskåpsproblemet, speciellt om ni nu börjar närma er värme.
  Ja och ressuget kommer ju när man läser.....men jag har börjat arbeta ihop till mer tid så det ska finnas många veckor till nästa år:)
  Sov gott!

  SvaraRadera
 3. Härligt att läsa och titta på alla fina bilder! Rulla lugnt söderut.
  Ha det riktigt gott!
  //Jens o Kerstin

  SvaraRadera
 4. Trist med problem, men det fixar sig säkert:)
  Härliga bilder från resan genom ett "höstigt" Tyskland!
  Ha det fortsatt bra!

  SvaraRadera
 5. Då är det nästan sista anhalten i Tyskland. Drar ni över till Frankrike härnäst och kanske Mulhouse. Det är nog målet för vår trip söderut som blir snart hoppas vi. Härligt att ni tar er tiden att se er omkring och åker på småvägar och upptäcker. Det är halva nöjet med resan, just att upptäcka och framförallt sådana små fina städer som ni har besök. Trakterna där är ju väldigt vackra med djupa skogar och dalar och kullat. Så fint. Vi har tillbringat mycket tid i de här områdena tidigare. Ha det så skönt, vi är med i tankarna. Kram 3 M

  SvaraRadera
 6. Den vita klängväxten är bokharabinda, även kallad arkitektens tröst för den döljer det mesta. "Kastanjen" är ingen kastanj utan en här hemma ettårig ört, ricinbuske. Dödligt giftig så smaka inte! :o)

  SvaraRadera
 7. Vi har knappat bort "närmaste" eller "kortaste" vägen. Då kan det bli onödigt spännande. Vi kör numera bara på "Snabbaste" även om det kanske blir en liten omväg.
  När ni är i Freiburgs närhet, så - om vädret tillåter - gör ett stopp på EuropaPark i Rust. En riktigt häftig upplevelsepark med många attraktionen. Både superhäftiga Berg-och dalbanor och lugna innomhusbåtar samt färgsprakande shower.
  Hoppas det fixar sej med kylskåpet!

  SvaraRadera