tisdag 9 oktober 2012

Danmark nästa


Idag vid ett-tiden lämnade vi ett regnigt Ulricehamn. Sjön har stigit snart ligger bryggorna i vattnet istället för gräsmattan. Jag hann plantera ner lite lökar i sista minuten, det var ju uppehåll under morgontimmarna. Ingemar förberedde Mondéon för vintern med att sätta vinterdäck.


 När posten kom med det internationella körkortet var det dags att plocka ihop det sista och låsa dörren. Nu får Tomas ta hand om huset tills vi kommer hem igen. Skönt att ha någon som ser till det och ger blommorna en skvätt vatten.

Vägen mot Ullared gick långsamt när man har sådana här bilar framför sig.

 
Lämnade in min lampa varubyten och hade max en halv timme mig att hitta lite pepparkakor, ljus och några småsaker. Långa köer till toan och i kassorna, alla med rejäl råge kundvagnen. Hittade till slut en kassa med lite mindre folk i och var ute i regnet i god tid för att bli upp-plockad av Ingemar med husbilen, sen bar det av ner mot Skåne och Ingemars syster.

Vi var framme vid 17.15 och där träffade vi även hans bror med fru. Sven och Margareths barnbarn, lille Kalle, var också och hälsade .


 Som vanligt blev vi bjudna underbar rökt lax med romsås och potatis.
 
 
Vi tog adjö av Sven och Margareth och for till ICA för att köpa med lite svenska tidningar och tankade innan vi for till färjeläget. Det spöregnade och blåste nu kändes det att ovädret var gång.
Färjan över sundet gick snabbt och bra, nu var vi i Danmark och mörkret hade fallit. Vi fortsatte mot bron och den ställplats, som finns där.
Vinden har tilltagit i styrka, nu hoppas jag den lugnar ner sig till i morgon vi ska över nästa sund.

 

 

1 kommentar:

  1. Vad härligt att vara på väg, vi blir väldigt avundsjuka på er. Men nu verkar det vara ordning på år bil, så vi gör en provtur och kollar så allt fungerar sedan ger vi oss iväg neråt ett tag också. Men inte hela vägen än, tyvärr. Hoppas att ni får det skönt på er resa. Vi tänker på er. Kramar 3 M

    SvaraRadera