onsdag 10 oktober 2012

En dag i väntan

 I morse när vi öppnade kylskåpet upptäckte vi att det var ingen kyla och inget ljus i skåpet. Efter frukosten började Ingemar kolla alla säkringar. Vi hade för drygt en månad sedan haft samma problem, men då hade mågen Kurre fixat säkringen.....nu hade vi ingen Kurre med....så han försökte byta själv men inget hände. Vi ringde en del firmor men alla hade fullt....för det verkade som alla tyskar servade sina bilar innan de skulle dra söder ut. De skulle ringa tillbaka och under tiden lekte jag lite med lille Lasse.
På em åkte vi iväg för att fixa ett internet. Jag hade tidigare i våras köpt ett som hette o.tel.o och nu skulle vi kolla om det gick att fylla på den. Det kostade 19€ för 30 dagar, nu skulle det bli spännande att se om det funkade.
Testade när vi kom tillbaka....inget internet :(  
Ringde sonen Peter, med hans hjälp kunde jag koppla in nätverkskabeln från Reiners dator och sen kunde Peter gå in via Team Viewer i min dator och undersöka problemet. Han hittade inget fel så han kontaktade vår expert Robert. Nu var de båda inne på skype så jag kunde höra dem. Tyvärr så kunde även Robert konstatera att allt var OK, kanske jag måste kontakta operatören för felet låg nog hos dem.
Så långt behövde jag inte gå för helt plötsligt funkade det :).
Jag vet att man ibland, när man fyllt på internet-stickan, måste vänta någon timme innan det fungerar.....men att vänta 3 timmar  :(  
Jag tror ändå det var det felet och Peter och Robert fick kämpa i onödan.

Nu återstår kylskåpet, så i morgon åker vi till Freiburg och en adress vi har sett i Dometics papper. Nu håller vi tummarna för att de hjälper oss så vi kan fortsätta mot solen i söder.
3 kommentarer:

 1. Ja inget kul när grejorna inte funkar som de skall och särskilt nu när ni är på väg söderut
  till den sköna värmen !!
  Hoppas att det ordnar upp sig för er snart.

  Ha det gott o vi följer er......

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen att det löser sig!
  Kram från oss!

  SvaraRadera
 3. Det var ju inte kul att kylskåpet har gått sönder, men ska det hända är det ju bättre att det händer nu och inte i värmen i Spanien. Dessutom finns det ju flera serviceföretag i Tyskland också om man ska tåla om tur i oturen. Var väl kul att få möjlighet att umgås med era vänner lite extra. Det är någon mening med allt. Kör försiktigt när ni kommer upp i bergen. Det blir nog riktigt högt stundtals. Var rädda om er. Kramar 3 M

  SvaraRadera