söndag 8 januari 2012

Varför blogga?

Ja det kan man ju undra över, väldigt många gör det faktiskt. En del använder bloggen som en dagbok, andra skriver reseskildringar, några skriver mer om fakta, mode, mat, foto, djur ja nästa vad som helst kan man skriva om.
Ibland blir man låst och bara läser vissa bloggar. Men visst är det kul att hitta nya bloggar att följa eller bara titta in på någon gång. När jag var inne på en blog och läste hittade jag den här http://kinnasblogg.blogspot.com/ som just handlade om bloggandet och vad det ger och jag håller med henne.
Sen finns det en baksida också.....det tar väldigt mycket tid att följa andras bloggar....man vill ju inte missa något :-) 
Ibland tar "skaparlusten" slut och man vet inte vad man ska skriva om, då kan man få ny näring när man går in och läser andras bloggar.
Ibland får man reda på saker som man inte hade en aning om som t ex när jag läser Johannas blog http://vardagpasicilien.blogspot.com/2012/01/hsp-high-sensitive-person-part-1.html

Ja där ser man nu blev det några rader idag också. Min blogg (stavar man med ett eller två g?) handlar ju mycket om våra resor, där jag vill förmedla både bilder och tips till andra resenärer, men givetvis blir det lite av varje beroende på vad som händer.
Nu t ex har vi börjat packa för avresan i morgon, mot Spanien. Två nya resväskor är inhandlade på rean,( dom skulle vi haft när vi åkte hem). Nu får vi plats med 1 kg ost vacumförpackad, drygt 1 kg kassler också vacumförpackat, 120 papperstallrikar, som ska räcka 4 månader, lite mer kläder för sommarbruk, julklappsboken och fler CD-skivor och en hel del till.


I morgon lämnar vi den här vackra utsikten för ett tag.
Bilden tagen lördagsnatten den 7-8/1

10 kommentarer:

 1. ja varför ska man blogga??? För att det är kul och som du skriver lite av en dagbok, sedan är det ju roligt när man får lite kommentarer oxå. ska in och kolla de bloggar du tipsar om för det är kul att hitta nya.

  Sv: vi har Biltemas hopfällbara cyklar som vi bytt styren på, blev mycket lättare att cykla med då. Vi har ju vårt "garage" under vår säng och det är där allt man ska ha med sig ska packas, så det gäller verkligen att packa lätt och smått. Men vi får nog till det som vi vill ha;) På en tidigare bil vi haft hade vi stort garage men vad vi märkte så hade vi med oss en massa bra ha som vi egentligen inte behövde...men det är ju en smaksak hur man vill ha det.

  Trevlig resa och det ska bli roligt att följa er och hoppas ni kommer till Italien igen.

  Kram.

  SvaraRadera
 2. Kolla å det är tillåtet att ta med färskvaror på planet som handbagage. De kanske tror att ostarna innehåller språngämnen? :-)

  SvaraRadera
 3. Jag tror det är ok om det är vacumförpackat. Tina har tagit med ostar tidigare.

  SvaraRadera
 4. Blogg stavas med 2 g på svenska och ett g på engelska, så egentligen är väl båda rätt för oss svenskar.
  Och nu kom jag hem kl 23.30 och måste ju läsa mina favoritbloggar innan jag lägger mig :)

  SvaraRadera
 5. Mitt bloggande började med en långresa till USA, men jag fortsatte av bara farten sen vi kommit hem. Bloggandet har nu pågått i några år och jag tycker det är kul och stimulerande även om det mest handlar om vardagen just nu.
  Det ska bli roligt följa er fortsatta färd där nere i söder. Lycka till

  SvaraRadera
 6. Det ser ut att vara en lätt packning. Vi brukar köra över cd skivorna på USB minne när vi ska iväg, tar mindre plats, men, det är lite tråkigt att inte kunna titta på omslaget!
  Ja varför Blogga? Jag tycker det är roligt att skriva. Började skriva lååånga brev hem till mina föräldrar när jag bodde utomlands och sedan har det alltid blivit dagböcker. Kan man sedan dela med sig till någon annan "där ute" är det x-tra roligt.
  Vi önskar er en trevlig flygresa ner till värmen igen och fortsätter att följa er på resan.

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Kul att läsa er blogg kanske kan vi oxå ge oss ut i värden när jag gott i
  pension. Men då måste vi hitta en husbil först eller oxå resa med ryggsäck.
  Önskar er trevlig resa.Monica

  SvaraRadera
 8. ja ibland stannar man till och får lite torka.
  Men förr eller senare så rullar man på igen. Javisst är det kul att kika runt på andras bloggar.

  SvaraRadera
 9. Blogga gärna vidare, för jag njuter av att läsa er blogg tills vår husbil ser dagens ljus någon gång i april igen, efter vinterdvalan. Bor i Spanien under vintern, precis som ni, men utan vår älskade husbil :-)

  SvaraRadera
 10. Vad härligt med nya inlägg, men ni får gärna underteckna med ett namn, :-)

  SvaraRadera