tisdag 10 januari 2012

Åter i Spanien

Det var mörkt och snöblandat regn, när vi kom till Säve City Air Port. Tullarna kollade mina ostar och kassler och allt var ok. Vi passade på att ta en snabbfika eftersom det skulle dröja många timmar innan vi fick någon mat igen.Planet blev besprutat mot isbildning innan vi startade. Inte är det något vidare väder vi lämnar .....hoppas på bättre när vi kommer fram. Framme i Alicante kl 23.30 och ca +9gr, hämtade ut HB och for till Centro Comersial Fulgentio där vi ställde oss på gatan för att sova (har stått här tidigare). Besökte Lidl på morgonen för att fylla på det tomma kylskåpet. I samma veva upptäckte Ingemar att vår varningsskylt på cyklarna var borta och ett lås på garagedörren var trasigt. Vände tillbaka till Alicante Parking, de hade hittat skylten, däremot var handtaget till låset borta, som tur är har de inte förstört låset så det går att öppna och låsa. 


På väg från flygplatsen mot Santa Pola tog vi en annan väg, den mot Los Arenales del Sol, där hade vi inte åkt tidigare.


Tog av mot playan för att se om det kunde finnas någon bra plats att  friparkera
på.
Här ser ut att vara bara hotell, vissa verkar övergivna av någon anledning.

Andra ser ut att gå bra, och är påkostade.Fortsatte genom den tysta byn (inga turister) och kom närmare stranden. Här var det fina "gångvägar" i trä. Restaurang vid stranden. Riktigt mysig strand och fina promenadområden.

Ingemar, som hade sin kikare med, fick syn på en Törnskata av något slag, i en buske.Här byggs fler hotell.Vi fortsatte efter stranden och vägen blev mindre men fullt åkbar. Här fanns massor med ställen att parkera på även sådana platser som man kanske kan friparkera på.Vi kom så småningom fram till St Pola del Este, där fick jag syn på flera minareter. Den här delen av Santa Pola har vi inte sett tidigare.


Vi körde sedan efter saltsjöarna till vår "gamla parkering" vid Platja del Pinet. Här stod 22 bilar varav 2 var svenskar resten från Holland, Tyskland och England.  Sjöarna låg spegelblanka och många flamingos såg vi, tyvärr på för långt håll för att synas på bilden.Idag har shortsen åkt på och de tjocka jackorna har åkt in i garaget. Tempen har legat på +16 gr och solen har varit framme. Nu fortsätter vi vår resa lite längre ner mot Malaga, men vi kommer att göra många stopp. 


6 kommentarer:

 1. Så trevligt för er att vara tillbaka till sol o värme,nog måste väl det vara skönt !!
  Hoppas ni får en trevlig resa mot Malaga o dess omgivningar !!!
  Här hemma i Dalom är det -6 o vitt på backen

  Hälsn Rolle o Carina....

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det låter....börjar kännas i restarmen nu men det är många månader tills vi ger oss iväg på långresa men lite kortisar ska det väl inte dröja till då det inte ser ut att bli vinter:)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Glömde att skriva....ta inte den västra sidan av Gardasjön, den har massor av tunnlar och är smal och krokig. Lätt att skrapa i med en större bil i alla tunnlar då det är smalt på sidorna, så satsa på den östra sidan.
  Har lagt in bilder på HBK från den västar sidan.

  Leena;)

  SvaraRadera
 4. Men snälla Maggan! Var inte Husbilen på en BEVAKAD plats? Hur kunde detta hända med skylten och låset?? Frågas?
  Hls från anonyma Kurt!

  SvaraRadera
 5. Jodå Kurt den var bevakad, staket runt om och med kameror. De trodde att skylten blåst av i stormen som var. Han skulle kolla filmen för att se om det varit någon där, som de missat. Men handtaget till dörren kan ju inte blåsa bort :-)! Vi får väl se om de hör av sig som de sa, annars får vi fixa ett nytt handtag om vi kommer till en husbilsfirma.

  SvaraRadera
 6. Tack för svaret! Hoppas att ni slipper dessa problem nu. Kör vackert och ha det så trevligt. Hoppas att vi ses till våren. Skall följa er på bloggen varje dag. Hälsar anonyma Kurt.

  SvaraRadera