onsdag 11 januari 2012

Mot Torrevieja

I morse blev det tömning och fyllning av vatten, sen riktade vi in oss på Torrevieja Vid ett av stoppljusen fick jag se en begravningsbil, de är så fint utsmyckade, mot våra svarta  bilar hemma.


Men innan vi kom dit var det dags att hämta ut lite mer euro.....har gått åt lite pengar på chinabutikerna....en ny hårklippningsmaskin och hårfön, hade glömt min hemma :-) I Punta Prima,  som ligger lite söder om Torrevieja,  finns flera chinabutiker och även bankomater, även bra parkeringar. Körde sedan efter havet in mot centrum. Badstranden låg öde.Ibland blir man lite fundersam över hur man ska tolka skyltarna.


Förr var det väldigt skräpigt här i Spanien, men nu har det blivit bättre. Här städas på trottoarer, inte ens en hundskit kunde vi se.


Vi kom fram till vår gata eller snarare Karins gata. Karin är min dotters svärmor som bor här nere. Här har vi stått över natt tidigare, så det känns bra att stå här. Jag ville att vi skulle gå ner på stan en sväng. 


Efter lite mat var vi klara för en långpromenad, tror det blir ca 2 km-3km.
Det första vi får se är att det brinner i en markis lite  längre ner på gatan.


Flera personer såg det och ringde efter brandkåren.


Vi fortsatte ner mot affärerna som ligger efter två huvudgator, som går genom Torrevieja. Konfirmationskläder såg vi i ett skyltfönster, Ingemar tyckte det var väl små brudklänningar, här sker konfirmationen i unga  år, oftast är det när barnen är runt tio - tolv år.Ett av huvudstråken, som går mot kyrkan och parken där det under julen finns en svensk julgran med ljus. Fortfarande sitter folk ute och tar sin fika.Efter lite shopping vände vi tillbaka till bilen, då var branden släckt.
I dag har det varit mulet och ca + 15°  och inte ska det bli så mycket varmare på någon vecka, men det är i alla fall varmare än hemma i svedala.8 kommentarer:

 1. Hur kunde det brinna i en markis?
  Hls Kurt

  SvaraRadera
 2. Det har vi också undrat över, och ingen var hemma.

  SvaraRadera
 3. Vore det 15 grader här säger vi ju att det är sommar....så då har nu sommar nu;)

  SvaraRadera
 4. Ni verkar ha det bra, trots att temperaturen "bara" är +15. Här har det varit +4 gr och all snö smält bort men nu i kväll är det 0 och till helgen tror jag det ska bli snö!
  Det kanske var en infravärme som tagit eld? Tur att ingen blev skadad, otäckt med bränder.
  Ha det fortsatt gott.

  SvaraRadera
 5. Ja, inte visste jag att man kunde hitta till Island den vägen... ;)

  SvaraRadera
 6. Det kanske var en infravärme som tagit eld?

  (Citat från ovanstående inlägg!)
  Så kan de va!
  Hls anonyma Kurt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det var nog ingen infravärmare, snarare att det var någon form av elfel. Det brann nämligen i en del kablar också. Dessutom verkade det som ingen var hemma.

   Radera
 7. Hej! Alltid roligt att se var ni håller hus och extra roligt (för mig) blir det när en fågel kommer med på bild. Törnskatan är en sydlig variant av vår nordliga varfågel - iberisk varfågel kallas den numera. Den rostfärgad istället för vit på undersidan.
  Hälsningar
  Jan

  SvaraRadera