måndag 30 januari 2012

Datorn fixad

Äntligen har jag fått min dator klar. Konstigt att man känner sig så naken när man inte har sin dator. Inte kan man kolla väder, inte email, inte bloggar, inte kartor inte hålla koll på vad som händer hemma....ja hur gjorde man förr? :-)
Måste göra lite reklam för Christian som fixade min dator för 85€, inget har jag förlorat, han lyckades spara allt, samt lagt in lättare program åt mig.
Computers repair- Christian, telefon är 669 31 33 50 Torre del Mar.
Info www.FocoVes.es 


Vad har då hänt under den här veckan jo vi fortsatte mot La Herradura, där vi stod i 2 dagar och njöt av sol och bad.


For till Torrox Costa och träffade flera av de svenskar vi lärt känna förra året. Tyvärr så har de stängt "sommarstället" där vi stod i flera veckor förra året.

Vi fortsatte istället mot Torre del Mar där det var marknad. Köper jeans och några tröjor. Träffar även här flera trevliga svenskar, både kända och okända. Vi ställer oss på "grusplanen", där flera andra står.


Fick tips av en svensk var vi kunde få hjälp med datorn. Lämnar in den för reparation och håller tummarna för att de ska kunna fixa den.
Nu var det dags att leta efter det ställe i Granada där man enligt andra kunde fylla svenska gasolflaskor. Det visade sig vara omöjligt att hitta, koordinaterna....som vi hade hittat på HBK.... tog oss till en olivodling och där fanns ingenting. Men många vackra vyer, allt från höga berg, ek-lundar, oliv-odlingar till odlade marker.


Bara att vända tillbaka till Torre del Mar, i första regnet på länge. 
Nu valde vi att stå på asfalt.Solen har återvänt, men nu är det vår TV som inte funkar. Jobbigt det här med tekniken. 
10 kommentarer:

 1. Så kul att ni fått datorn fixad igen,det har vart lite tråkigt o inte fått några uppdateringar från er i solen !!!!
  Det ser ju fint ut att kunna bada i Januari,här hemma har vintern slagit till rejält med kyla o snö,men nu går vi mot ljuset igen !!!
  Ha det gott i solen .......  Ps.kolla vår blogg. matrixens.blogspot.com ds.

  SvaraRadera
 2. Bra att du fått ordning på datorn även att det kostade lite. Kul att höra ifrån er igen:)
  Ser att det börjats bada:) Hur varmt är det i vattnet?

  Vi väntar in ett snöoväder här i veckan enl vädersajter....Jag hoppas de har fel...

  Ha dé gott!

  SvaraRadera
 3. Hej Maggan
  Vi åkte efter HBK kordinaterna när vi fyllde våra Svenska flaskor där i vintras.Inga problem, våran agda tog oss till Repsol och där fick vi en karta med tankstationer runt om i Spanien.Trivs i värmen och mys.
  HaDe Hasse HBK 9

  SvaraRadera
  Svar
  1. De koordinaterna tog oss lite nordväst om sjön La Fuente de Pedra bland olivträd, intill en cementfabrik. Alltså inte till Granada utan väg A92 mot Sevilla. Vi var 2 bilar som hade fått samma koordinater och vi hamnade på samma plats. Fyllde de på Repsol er flaska? Kan vi ha skrivit in fel siffror? Vi vill gärna kunna fylla våra svenska flaskor innan vi far till Italien. Kan vi få ta del av er karta på tankstationer? Har ni en speciell koppling till flaskan för att fylla på?

   Radera
  2. Glömde hälsa från Zorina på HBK.

   Radera
 4. Vad roligt att höra från er igen!Det är ju vår dagliga vana.Det hade varit skönt att besöka er i solen när det snålblåser i Skåne.Kram

  SvaraRadera
 5. Man förstår inte hur man klarade sig före datorn och internet... men det gjorde man ju? Å andra sidan var samhället lite annorlunda organiserat då...

  SvaraRadera
 6. Jag har skickat ett mail till er över HBK Hoppas att det hjälper er.
  God tur HaDe Hasse

  SvaraRadera
 7. Tekniken är bra hjälpmedel, men styr oss också en hel del.
  Ha dé gott!

  SvaraRadera
 8. Tornfalk (hane) skulle jag tro att det är, av bilden att döma. Dessutom flyttar de flesta rödfalkar söderut över vintern. Fota på!

  Hälsar Jan
  (Tio minus här hemma)

  SvaraRadera