onsdag 4 januari 2012

Extra försäkring

Nu har vi plockat ner julen för den här gången. Tänk att det är så roligt att plocka fram ....men lika skönt att få plocka tillbaka igen.


Något helt annat som jag gjort idag, lite i sista minuten, men som man absolut måste tänka på när man åker utomlands mer än 45 dagar, är en tilläggsförsäkring. Så idag har jag beställt den och ett drulletillägg för 2800 kr vi blir ju borta i 16 veckor. Nödvändigt om man skulle bli allvarligt sjuk eller tappa datorn, telefonen eller kameran i backen. De första 45 dagarna (om man inte har en CC försäkring) går ju via hemförsäkringen, men man vet inte vad som kan hända på resan, så därför garderar vi oss.
Nu har all trafik kommit igång igen, fullt med lastbilar ute på vägarna.
Tur för dem att det inte har varit snö det som kom från himlen, sjön steg några dm till och vår flotte började flyta igen.


Solen lyser med sin frånvaro, jodå den försöker ibland att bryta igenom molnen vore inte så dumt om den lyckades. Läser på FB att många är sjuka i feber och förkylningar, kanske inte så konstigt med det här vädret. Nu har vi varit tillsammans med flera som har virusar i sig..... bara att hålla tummarna så vi inte blir drabbade också. När man hör att det i Spanien varit runt +20 till 24 gr under julhelgen, ja då förstår ni väl att vi längtar ner igen.7 kommentarer:

 1. Här är julgran och några tomtegubbar kvar till tjugonda Knut. Vill gärna ha de extra ljusen ett tag till.
  Så klokt att ta en extra försäkring. Jag förstår ni längtar till värmen. Det gör jag också, men får vara kvar här hemma ett tag till. Ha dé!

  SvaraRadera
 2. Jo nog kan man längta till Spanien alltid, när man läser alla härliga bloggar. Ser fram emot att få följa er resa, när den går av stapeln.

  SvaraRadera
 3. Klokt av Er att ta försäkring.....vi ses snart..

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Ja försäkringar är bra att ha, dock inte lika kul då man ska betala dem men men.
  Ha det gott sen.

  SvaraRadera
 5. Trodde jag skulle bli tidig i år att ta ner julen men nu blir det till helgen och det är inte tidigt;)
  Ja nu blir man ju lite avis igen....fast i morgon ska jag skriva på vår semesterlista och det gör att det känns som snaaart blir det sommar;)
  Håller tummarna att ni inte dragit på er nån flunsabacill..

  SvaraRadera
 6. Haha Maggan! Tror att du skojar aprillo med oss. Nu när ni varit hemma så länge så tror jag itället att ni vill vara kvar i vårt "blåsta" väder med regn o rusk. Finns väl inget bättre än att vakna till några plusgrader o när regnet piskar på dörren. Hi, Hi.
  Vi önskar er en riktigt trevlig flygresa o hoppas att ni kan njuta av ett fint väder som förhoppningsvis väntar på Er. Hls från Monica o Kurt.

  SvaraRadera
 7. Hi hi ja det var ju tur du hittade mig innan ni far iväg igen:)

  SvaraRadera