lördag 14 januari 2012

Cartagenas romerska utgrävningar

Klockan tio sa vi på återseende till våra vänner, de skulle spela golf och vi skulle åka till Cartagena. Vi hoppas få se dom igen i februari, någonstans efter spanska kusten. Jag hade läst att i Cartagena skulle det finnas utgrävningar från romartiden. (Översättning krävs) Vi hade ställt in några koordnater och  givetvis hamnade vi mitt i centrum, med trånga och enkelriktade gator, men Ingemar börjar bli van, vi hittade ut till slut. På en av gatorna mötte en prossetion av unga människor, som sjöng och hade likadana dräkter, de undrade säkert vad vi med husbil, skulle där att göra.Problemet är ju alltid när man kommer med en husbil....var parkera? Vi körde in mot en plats där vi trodde vi kunde parkera....jo då en man stog där och visade in oss, men vi tyckte han såg mysko ut....ingen vakt precis...så vi åkte därifrån och hittade en annan plats på en grusplan utanför en restaurang. N 37°35´32,8 W00°58´32,5  Kopplade båda framdörrarna i sina hakar, satte på radion och låste bodelsdörr ordentligt (dubbla lås). Promenerade in mot den del där vi anade att den Romerska Theatern skulle ligga. Många trappor att gå i och mycket målningar i en del.

  

Trapporna förde oss så småningom upp till Parque Torres klicka på bildspel/slideshow, så kan ni se en del bra bilder. Träden i parken var nog väldigt gammla för deras rötter låg mer ovan jord än under. Det här trädet hade även luftrötter, det är det som hänger ned.


Att parken här är välbesökt märktes och populär för bröllopsfoton.


Utsikten var enorm och man såg hur Cartagena bredde ut sig bland kullarna.


De romerska utgrävningarna samsades med modern bebyggelse. När man tänker på att det är ca 2000 år sedan de byggdes så blir man ju lite imponerad.


Utsikten mot havet och alla båtarna.


Här kan man verkligen se den moderna tiden med rester av den romerska....nya hus med tvätten hängande på tork och pelarnaresterna från den en gång så pampiga theatern.


Det är tröttsamt att gå på vandring i gamla städer med trappor upp och ner. En behövlig rast för dessa 2 män.


Vi kom så småningom ner till hamnen och dess strandpromenad.


Klockan var runt ett och uteserveringen var full av hungriga lördagslediga.


Vi hade en bra bit till att gå innan vi var framme vid vår parkering,. I två timmar har vi vandrat runt, men det var intressant att få se allt.


Vädret har varit fantastiskt, rena sommaren +18,5° på dagen, men morgonen var kall bara +6,5° sol hela dagen tills vi satte oss i bilen för att åka mot Puerto Mazarron, där vi står i natt.

1 kommentar:

  1. Å vad härligt ni har!!! Kram på er båda!!!/Martina H

    SvaraRadera