lördag 21 januari 2012

Husbilen Gila och gasolproblem

Vaknade kl 4 av att det var kallt i bilen....gasolen slut. Det är sånt som egentligen inte får hända på sträckan Cartagena till Nerja, det är nästan omöjligt att få tag på Propan-gas här. Vi kokade ändå vatten till kaffet på vattenkokaren, men då var vi tvugna att ha bilen igång för annars "skrek" batteriet. Och solen sken från en molnfri himmel....tyvärr endast +7° och inne +9,5° brrrr. Vi hörde ett konstigt ljud utanför, det lät nästan som en motorsåg eller moppe....det var den här lilla fyrhjulingen. Han tyckte nog det var jättekul att för egen maskin köra runt på grusplanen :-) Det vore något för vårt lilla barnbarn nör han blir större.


Landskapet här är väldigt magert, här växer inget mer än de små grästuvorna och en del kaktusar, allt annat är planterat. Här är det någon som skaffat mark och byggt sig ett hus mitt uti "ingenting".En liten flock getter med sin herde, gör att det känns som man är långt tillbaka i tiden, men här kan det vara ett vanligt inslag i miljön.Vi skymtar Sierra Nevada med sina snöklädda toppar långt bort. Vi är på väg mot Almeria där vi ska köpa en ny Michelinkarta över Spanien o Portugal.


Vi trocklade in oss på en Carrefourparkering, dessa parkeringar är endast gjorda för småbilar, vi hade turen att hitta två platser vid en utfart. Fick tag på kartan som nu kostade 19,50€. Fortsatte ner mot hamnen för att sedan köra söder ut mot Almerimar. Fina planteringar i rondellerna har de, nu är julblommorna utbytta mot sommarblomster.


Vi hittar en Repsolmack och kör dit i hopp om att få tag på Probangas.....men nix där fanns ingen. Däremot fanns där en svensk bil och döm om vår förvåning när vi upptäckte att det var Husbilen Gila på väg mot Marocko.Vi fortsatte mot Almerimar och den plats vi fått tips om. Att det finns många husbilar från olika länder här i Spanien, blev vi varse....det var fullt på två av parkeringarna så vi körde mot en tredje plats där vi såg att det fanns plats.
N 36° 42´16 W 002° 48´15


En herrelös hund kände matlukten och parkerade sig hos oss, i hopp om att vi kanske skulle ge honom något.
Vi tillbringade några timmar i solen och det var vindstilla.


En fantastisk solnedgång i havet sen blev det kyligare.


Vädret idag har varit rent sommarlikt med ca+18° i solen ännu mer.
Önskar besättningen i Husbilen Gila en trevlig resa.

4 kommentarer:

 1. Det är precis så här man ska göra när man blir pensionär :)

  SvaraRadera
 2. Åh, vad kul att träffas sådär! När man ser det här karga landskapet tänkte jag faktiskt lite på Marocko, det påminner lite om hur det såg ut runt Marrakech och vid Atlasbergen där vi åkte omkring en del i buss.

  SvaraRadera
 3. Hej på er!
  Kul att träffa er i "verkligheten"! Hoppas att ni hittar gasol snart, så ni slipper frysa! Hälsa era vänner! Ha det gott!
  Inga-Lill och Arne

  SvaraRadera
 4. Gasolen brukar ta slut kl 3 på natten. Det är bara att gratulera att ni fick sova en timma längre. Hls A. Kurt.

  SvaraRadera