söndag 8 augusti 2021

Vattenskada

 Då var det dags att kolla vårt toa fönster. Vi har känt en unken doft för några veckor sedan, antagligen en vattenskada. Nu var det dags för Ingemar att kolla vad det var och hur mycket. Under de torra dagarna har lukten försvunnit något, så det kanske har torkat upp.

Han skruvade loss listen runt fönstret och då fann han detta.


I fönstrets underkant hade det kommit in vatten. Troligtvis när vi hade skyfall i somras och regnet kom från söder dvs mot baken på bilen.  

Tidigare hade han dragit silicon runt fönstret, men det kan ha släppt någonstans. Dags att täta om igen. Tror inte vi gör något åt skadan på insidan nu, för listen täcker den. Lite jobb till nästa år kan vara kvar, så länge det inte läcker in igen. 

Så tråkigt när man upptäcker sånt här, men det är inte den första vattenskadan vi fått. Tur man har en duktig make som kan fixa det, innan vi ger oss iväg. Bäst att ha silicon med.

 Visst har vi haft någon form av vattenskada tidigare. I duschen hade ett rör gått isär, men som tur var så blev det inte så mycket vatten på golvet den gången. Det gäller bara att hitta felen när man upptäcker en läcka någonstans. 

Jag har en lång lista på olika fel som vi haft med vår husbil under ca 10 år, men det får vi ta en annan gång.

Nu fortsätter planeringen för resan mot Italien och en förlängning av sommaren.. 😀😎

5 kommentarer:

 1. Det fixar Ingemar det blir som nytt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det gör ha säkert. Med regnet idag så såg vi var det kom in och nu ska han först teipa plast över för att sedan när det är torrt väder göra klart.

   Radera
 2. Inte är det kul med fel som dyker upp men då är det guld värt att vara händig och kunna åtgärda det mesta själv.
  Så härligt det låter med Italien i höst!

  SvaraRadera
 3. Usch ja, fuktskador är inte roliga, men så länge de går att åtgärda, utan att behöva lämna in bilen, får man vara tacksam. Bra när karlarna inte har tummen mitt i.

  SvaraRadera
 4. Så himla trist med sådana skador, tur Ingemar är händig som kan det mesta.

  SvaraRadera