onsdag 18 augusti 2021

Djurambulansen

 fick vi tillkalla idag. Vi har ju haft en liten Igelkottsunge som vi kunnat följa på dess rundor i trädgården.Den har troligtvis bott eller fötts under vår altan, för den har mest hållit sig i landet bland rosorna.Sen har varit full fart på den när den, när den börjat gå på upptäcktsfärd i trädgården.Men så i söndags såg vi att den låg hoprullad vid den södra väggen.Och i går morse hittade vi den hoprullad i gräset och där hade den legat hela natten.
Det var inga problem med att ta upp den i handen, med handskar på. Att den hade något problem med sina bakben förstod vi för den hade problem med att gå. Bara den nu inte blivit påkörd av våran robbotklippare, men den går bara ut på dagen. 
Vad gör vi nu?
Jo jag ringde först veterinären, som hänvisade till Länsstyrelsen, men där var lång väntetid i telefonkö. Sen började jag söka på igelkottar mm och hittade Kottecentralen Nygård i Lilla Edet. 
Telefon 073-3261988
Ringde och fick kontakt med Monica, som talade om hur vi skulle göra med Kotten. Den hade troligtvis blivit kall och då äter de inte, så vi tog in den och lade den i en låda med lite mat och vatten. Vi kunde se att den ville äta på kvällen, men i morse såg den inte ut att må så bra. Dags att ringa djurambulansen för transport till till Kottecentralen, om den kan du även läsa på FB
Djurambulansen 0771-999112

Vi bestämde att mötas i Borås på Biltemas parkering. Nu har vi varit där och lämnat över "vår lilla Kotte" och hoppas att Monica med team kan rädda honom.

Här kan du läsa om Kottecentralen och vilket fantastiskt arbete de gör för att rädda våra små Igelkottar, som är fridlysta sedan 2020


 Det var dagens goda gärning, nu ska vi ut i trädgården

4 kommentarer:

 1. Men stackars lilla kotten! Så fint att ni hjälpte den, och hoppas att det gick bra för den!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin liten berättelse! Kottecentralen har vi aldrig hört talas om. Nu är det bara att hålla tummen för den här lilla kotten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade heller inte hört talas om Kottecentralen, men glad att vi hittade den. Konstigare att inte veterinären kunde tipsa om den.

   Radera