onsdag 25 augusti 2021

Svampskogen

Vi fortsatte att umgås med barnbarnen, men nu med de två mindre Mindy och Toddy. Vi hämtade dem på söndagskvällen och de stannade till torsdagens kväll.
Med de små får man göra andra upplevelser och den här gången blev det svampskogen. 
På med regnkläder, för man vet aldrig när det kommer en skur. Vi kör mot Hökerum, som ligger mellan Ulricehamn och Borås. I den första skogen vi går in i hittar vi lite KarlJohan svamp och efter vägen i diket hittade vi kantareller. 

 Vi fortsatte mot Röstesjön så långt vägen gick. Parkerade och följde stigen ner till sjöns västra sida. Här hittar vi svamp på vägen ner, mest KarlJohan och det gillar vi. Nere vid sjön finns ett litet hus, utedass och grillplats.


En del svampar lämnade vi, som den här bläcksvampen.


Ibland är det kul att filma också. Fast det gillade inte Toddy. 😁Vi kollade in deras fina grillplats, men hade inget med oss för att grilla.


Vid bryggan låg en båt och kanske hade det gått att bada där också, om bara vädret hade varit bättre.


Mindy hade verkligen fått upp ögonen för svampen och hon hittade flera stycken.


Klockan blev mycket och vi gick tillbaka till bilen. Vi fick med oss en hel del svamp och nu har vi torkat KarlJohan svampen, resten har förvällts och frusits in för vinterns svampstuvningar.


Resten av dagarna blev lek och pyssel inne, men så fort solen kom fram ville vi ut. Nu blev det trädgårdsarbete dvs klippa äppelträden, nu under JAS månaderna.


Det blir mycket kvistar under trädet och jag fick god hjälp av barnen med att plocka upp och städa under trädet.


Lagom till helgen skulle det bli fint väder, men fortfarande kunde vi se ett och annat mörkt moln dra förbi.


Nu har vi haft mycket barnbarnsumgänge så nu behöver vi vila lite. Det gör vi med att åka på kräftskiva med andra husbilskompisar. Vart?? det får ni se i nästa inlägg.


4 kommentarer:

 1. Så härligt med svamputflykt! Vi ska också ge oss ut i skogen när vi kommer hem. Visst är det kul med barnbarn, men nog behöver man vila efteråt…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi måste ju passa på nu för sedan åker vi ju bort.

   Radera
 2. Härligt!
  Här väntar vi på att svampsäsongen ska sätta fart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den riktiga svampsäsongen har ju inte börjat än, men det har varit gott om sommarsvamp också. Vi hoppas kunna ge oss ut om någon vecka för att se hur det ser ut.

   Radera