lördag 21 augusti 2021

Kräftor

 ......fångade i Sämsjön av dotter och måg. De vet att jag gillar kräftor och nu bjöd de ut oss på på detta kalas.


Ett sådant kalas tackar man inte nej till. Vi tog husbilen med oss som vanligt. Så himla skönt att ha sitt eget lilla hus med. Dessutom en fin privatparkering. 😍


Hon har tur min dotter, med blommor och annat grönt.


Bordet dukat med lysande små kräftor, något att tänka på till nästa år om vi har ett kräftkalas själva.


På kvällen kom även barnbarnet Sophie med sambon Nathanael, efter sina arbeten. Vi kalasade på nygjord kantarellpaj och Lenas egna grönsaker och så klart rensade vi fatet med kräftor.

Ute vid lillstugan växer flera Solrosor och de skulle vara med i en tävling mellan grannarna, om vem som hade den längsta Solrosen. 
Hur det gick vet vi tyvärr inte, men de hade goda chanser på att vinna.


På kvällen var Ingemar och Bengt ute och försökte fiska, men det blev dåligt med napp. 
Bättre gick det när de skulle vittja kräftburarna på morgonen. Ett 60 tal kräftor plockades upp och lades i en sump. Det gäller att förvara kräftorna levande och friska, så de hinner rensa ut sitt tarminnehåll. Då är en sump bra att ha. I den kan man också mata kräftorna med skivad rå potatis, det sätter fart på deras magar, har jag läst. Hur Bengt gör vet jag inte, men goda var deras kräftor.


Vi brukar äta vår frukost i husbilen, men den här gången gjorde vi ett undantag och åt inne hos Lena och Bengt. Nystekta bananpannkakor med tillbehör, smörgås med skinka och kaffe.


Sen var det dags att ge sig iväg hemåt. För vid ettiden skulle Mathias, Johanna och barnen komma. Då bär det iväg till Karlsborgs fästning, en för tidig födelsedagspresent till 10 åringen Liam. 
Då hoppas vi på fint väder, men mer om det i nästa inlägg.


4 kommentarer:

 1. Är kräftorna hemmahörande i Sämsjön Vegby?

  SvaraRadera
 2. Ok, då var det inte där jag hoppades hitta kräftor.

  SvaraRadera
 3. Så gott med RIKTIGA kräftor! Det är verkligen en delikatess!
  Så mysigt med utflykt till Karlsborgs fästning!

  SvaraRadera