lördag 25 mars 2017

Vattenläcka nr 2

Om vi blev överraskade av den översvämmade vägen igår, när vi skulle gå till Lidl. Ja det var inget mot vad vi fick uppleva idag. Det tog oss 5 timmar att få ordning på allt.
Det började med att Ingemar blev blöt om fötterna när han trampade på en matta. Denna matta ligger vid kylskåpet och vi har den att ställa skorna på. Jag trodde det hade runnit ut kondensvatten från kylen.....men det skulle visa sig vara mer invecklat än så.


Vid närmare koll så kom det under vår säng. Kunde det vara ett rör som gått isär på grund av guppiga vägar? Vi började plocka ur under sängen och Ingemar började lossa den låda där alla kablar och rör går. Där var blött överallt. Vi spände ihop dem och satte på vattnet. Uj uj!! mer vatten kom, men kan det vara under duschen vi har problemet ?


Duschen monterades ner och hamnade i gräset utanför husbilen. Tur att vi står på El Rengo och inte en vanlig parkering. Nu är det inte första gången som Ingemar monterat ner duschen, det hände även när vi fick stopp i avloppet för några år sedan.
Vattenrören behövde pluggas och "man tager vad man haver" som Kajsa Varg sa. Det fick bli två tuschpennor.


Sen var det att hitta var läckan var. Efter mycket sökande och testande tror vi att det var i den här 90 graders böjen.....igen.


Även här fick det bli ett provisoriskt hjälpmedel i form av en skruvask. (skruvarna hamnade i en plastpåse).


Med asken i spänn hoppas vi att rören inte ska gå isär. Sen skulle allt monteras ihop igen och alla 50 små skruvar sättas på rätt plats, innan vi kunde starta och fara till Lidl, som tänkt var redan på morgonen.
Påfyllnad av kylen och sedan iväg till Marbella och kompisarna Ulla och Torgny, som nu kommit tillbaka från Thailand. Det blev ett trevligt möte, inte bara med Ulla och Torgny, utan för att där fanns också våra kompisar från Jönköping, nyss nedkomna från Sverige.


Det blev en betydligt trevligare avslutning på dagen, som inte hade börjat så bra. Idag skiner solen igen.


7 kommentarer:

 1. Jösses vilken otur och väldigt bra att Ingemar är duktig på att montera ner och tillbaka allt utan att få massa skruvar över.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj ... vilken otur! Skickkligt att ni är så påhittiga och kan fixa saker och ting provisoriskt så att ni klarar er! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 3. Vilken mardröm. Tur Ingemar är händig till tusen./Anna

  SvaraRadera
 4. Inte kul. Det är samma elände på båt ibland. Trångt och nästan hopplöst. Kan man inte meka själv blir det oerhört kostsamt. Felsökning, rivning, byte/lagning återmontering kostnad ca 6 000:- och stillestånd i veckor.

  SvaraRadera
 5. Usch vad tråkigt. Tänk bara på att du måste lyfta på alla mattor och ha avfuktare i flera veckor.

  SvaraRadera
 6. Intressnt! Hoppas det funkar sedan också. Det finns husbilar där man inte kan ta isär duschen själv också....

  SvaraRadera