fredag 24 mars 2017

El Rengo och översvämning

Onsdag middag och vi lämnar Antequeira och Ann-Kristin. Benny har kommit tillbaka till sjukhuset och hon kan nu hälsa på honom igen. Operationen gick bra och han kommer om några dagar vara på benen, så vi kände att vi kunde åka vidare.


Det fick bli A 45 ner mot Malaga. Sen var det var vi tänkte parkera för natten,,,,det fick bli hästgården El Rengo, eftersom vi inte varit där sedan vi kom tillbaka efter juluppehållet. 
Det var gott om plats, bara några husbilar och 1 husvagn, 2 hb var svenska bilar och en från Schweiz.   Den permanentboende Irländaren och en husbil till, som stod på den övre planen, samt ett tält.   


      De sista jordgubbarna blev efterrätt idag, inte lika goda som de där hemma, ganska hårda, men röda.   Ny invånare i stallet och Norske Olav finns inte längre kvar på El Rengo....lite trist, saknar honom.


På torsdagen var det dags för en promenad till affären. Vi hade hört att det skulle ha varit översvämning, så man inte hade kunnat ta sig den vanliga vägen, till Lidl. Vi kom halvvägs fram då fick vi se att det var omöjligt att ta sig över till andra sidan den här vägen.


Floden hade tagit med sig både vägen och träden.


Vägen blev till slut en liten stig och vi fick balansera på stenar för att komma torrskodda fram till cykelvägen.


Det fick bli en tur till Miramar affärscentret och Carrefour i stället. Vi hade ju tänkt handla bara det nödvändigaste, men det blev 2 tunga ryggsäckar att bära "hem", med både vatten, whisky och likör. Ibland kan man inte motstå frestelsen. 😀 
Solen skiner men det blåser kyliga västanvindar, så något solande, som jag hade siktat in mig på, blev det inte.
På kvällen passade vi på att gå och äta på restaurangen. Nytt var att de hade en svensk kock från Göteborg. Inga problem med språket alltså. Och han lagade till en jättegod Sjötunga åt oss.


En kylig kväll endast + 12 grader, och inte ska det bli bättre i morgon heller.


1 kommentar:

  1. Vi hade nog tänkt oss ett stopp i Fuengirola och hästgården, men har inte vägen blivit mer framkomlig på den här månaden vi har varit borta så får det vara . Inte ens svenska kocken lockar. Vi ska snart ta fram kartboken och finna nya vägar.. Här i Vila Real har det regnat en hel del under natten och gradantalet håller sig kring 16...
    Kanske ses vi någonstans i Spanien....

    SvaraRadera