söndag 19 mars 2017

Besök på ställplatsen i Luz

Från Evora for vi sedan väg N 256 mot Reguengos och vidare mot Mourão. Passerar Barragem de Alqueva som ser ut att ha bra med vatten. 


Målet var en ställplats i Luz. N38 20 34 W008 00 45 
Det var soligt och varmt och Ingemar fick snabbt upp kikare för att kolla fåglarna ute på fältet. Av Lagerlärkan och Tofslärkan, var det svårt att avgöra vem som var vem. Det var + 21 grader ända fram till klockan var 19.00 Portugisisk tid alltså 20.00 normal tid.


Luz är en av de tråkigaste städer/byar vi varit i, men den har sin historia. 
Luz är en nyuppförd by i modern tappning. 2002  invigdes det nya Aldeia da Luz ca 2 km från det gamla, som revs och sänktes i dammen. 423 personer flyttade till den  nya byn, i dag finns knappt 250 personer och många hus är lediga. I skolan fanns  2012  28 barn och 2015 endast 1. En by som börjar dö ut. Men den har en gratis ställplats med VA och den är välbesökt. 


Varför åkte vi då hit? Jo vi skulle träffa bloggvännerna Anna och Jan som har bloggen Man ser floden. Vi har besökt dem ett flertal gånger, men nu var det deras tur att komma till oss.


Solen kom, som på beställning, men hade också lite blåst med sig. Det blev några trevliga timmars samvaro, innan det var dags för dem att återvända till sitt kära paradis.
På eftermiddagen tog Ingemar fram stegen för en titt på solcellerna....och han var inte glad. Nu åkte både svamp och vatten fram, för nu skulle de rengöras. Den ena är tvättad.


Själv satt jag ute och stickade och njöt av värmen +21 när klockan var 7 på kvällen och ingen blåst längre.  Vi fick ett tips av Anna och Jan, att ta en titt på ett slott Vila Vicosa.
Länge sedan vi besökte ett slott.


Det blev samma fina solnedgång som kvällen innan. Och nu var ställplatsen full av husbilar, 16 stycken var av 2 fick stå på "terrassen".


Hoppas solen lyser lika fint i morgon.

3 kommentarer:

  1. Tusen tack ska ni ha för trevlig samvaro, lunch och HEMLAGAD lingonsylt. Skogens röda guld står nu säkert i kylskåpet och ska bara fram vid pannkaksdags. Ja, jag vet. Men Jan vill ha lingonsylt till pannkakorna. :-D ./Anna och Jan

    SvaraRadera