torsdag 24 november 2016

Vinprovning i Monòvar

Och regnet det bara öser ner......Ja åtminstone på natten. 😃
Vi kom till Torrevieja och en fricamping i tisdags eftermiddag. Innan vi kom hit passade vi på att tanka gasol i Guadamar på Repsolmacken. Här finns ju också en tvättomat, så jag passade på att tömma tvättpåsen i maskinen, under tiden som vi åt en lätt lunch.


Den här platsen ligger bredvid ett hotell och än så länge får man stå här  
GPS N37 59 00 W000 39 24   men hur länge??
Vi hade stämt träff med våra kompisar Ulla och Torgny på onsdagen. Eftersom vädret var mörkt så körde vi tillbaka mot Guadamar  och några km till. 
Där finns 3 st ställplatser och stpl Camperpark/Minicamping Oasis, hade som tur var 2 platser åt oss, de andra var redan fullbelagda. 
Nu kunde vi ladda alla tekniska prylar och batterierna igen. 


Senare blev det mat för alla fyra i Pensionärsvillan.


Torgny och Ulla hade planerat ett besök på en bodega nära Monòvar. I morse gav vi oss iväg i strålande solsken in åt landet.


Enligt uträkningar så skulle det vara ca 80 km dit. Och när vi närmar oss så ser vi alla vinodlingarna.Vi körde lite för långt men det går bra att vända i rondellerna, som det finns många av här nere. 
Så var vi framme vid Monòvars Bodega
GPS N38 27 59 W000 54 15
Vi möttes av en mycket trevlig man, som undrade om vi hade tid för en rundvandring i byggnaden, han skulle själv guida oss.....om vi hade? Självklart!!


Han tog oss med in i det allra heligaste och renaste vinfabrik vi någonsin besökt. Renligheten var absolut nödvändig sa han, vilken skillnad mot förr..... då de trampade druvorna med bara fötterna.


MG Wines Group består av 6 olika familjer, som gått samman och familjen Castaño är en av ägarna. Vår guide var sonen Rafael Poveda, som berättade att hans far hade gjort vin och det var han, som hade köpt in 200 st 150 år gamla ekfat, som man fortfarande använde.Sen fick vi smaka på det goda vinet Fondillòn som görs på mycket mogna och felfria Monastrelldruvor, sent skördade och/eller soltorkade, som lagrat så mycket socker att de ger en mycket hög alkoholhalt. Lagringen sker i de 500 L gamla ekfaten. En Fondillòn måste vara minst 10 år, men är som bäst efter ca 20 år. 
Det var dyra droppar han bjöd oss på, 25€ för en flaska, som vi hoppas ska kunna avnjutas till julen 2017 tillsammans med söta bakverk, pepparkakor, grönmögelostar och patéer. 😄


Efter rundvandringen kom vi tillbaka upp i själva butiken och där blev det ännu mer provsmakning....ja inte så mycket för männen, men för oss.....mmm.


Det blev några lådor med till bilen, som ska avnjutas till sommaren.


Nu var det sent på eftermiddagen och vi fortsatte ner mot Murcia och ställplats Huerta eller Citronlunden som vi också säger, då den ligger mitt inne bland alla citronträd.


I morgon skiljs våra vägar åt, våra vänner far ner till sitt hus, söder om Malaga och vi kommer efter om några dagar. 
Idag har tempen inte kommit upp till mer än +14 gr, men vi har haft lite sol.16 kommentarer:

 1. Hej, hur går det och hoppas det går bra med mannen din, jäg er fortfarande i stellplatsen her i El Rengo och ni är velkomne.

  SvaraRadera
 2. Trevligt att få komma in i tillverkningen och titta, de bjuder verkligen på sig själva. Skönt att,solen kom fram, ha det fortsatt gott, kram från oss.😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen kul och vi hade ingen aning om att vi kunde få vara med på en visning. Kan rekommenderas.

   Radera
 3. Tack för rundvandringen, verkar vara ett bra ställe :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var mycket trevligt och kanske för att vår guide var så trevlig också :)

   Radera
 4. Undrar varför mina kommentarer försvinner??

  SvaraRadera
 5. Bodegabesök är aldrig fel, förstår att ni hade trevligt.

  SvaraRadera
 6. Vad intressant bodegabesök ni har varit med om. Citronlunden en plats vi har trivs på och fantastisk trevliga värdar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera ett besök på bodegan. Citonlunden har vi besökt tidigare....bara synd att wifi går dåligt där både Trinis och vårat.

   Radera
 7. Fin utflykt ni har gjort och aldrig fel med ett besök hos vinodlarna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är jättetrevligt med sådana spontana besök och goda viner till bra pris är ju inte fel det heller.

   Radera