onsdag 2 november 2016

Allhelgonadagen och Peniscola

Här i Spanien är man duktig på att motionera och i morse såg vi massor av folk ute och sprang eller promenerade. Konstigt en tisdag!? På andra sidan järnvägen finns ett Lidl, som vi hade tänkt besöka, men vi ser att parkeringen är tom på bilar....aha Allhelgonadagen....och här i Spanien är det ju en helgdag.
Det blev ingen påfyllnad av kylen så vi fortsatte mot Tarragona.


Naturen är helt annorlunda när vi kommit så här långt hemifrån. Här finns både olivodlingar, vindistrikt och apelsinlundar. Nu börjar även försäljningen av apelsiner efter vägen. 


De här vägarna har vi åkt många gånger, särskilt den efter kusten. Nu väljer vi att åka en sväng in åt landet mellan bergen. Vi tar av i Tarragona, mot Resus och vidare mot Móra de Ebre


Vägen går uppåt och vi når en höjd på ca 500m/öh och får en fin utsikt.


Passerar några fina gamla byar.


Vägen är stundvis ganska krokig men väldigt fin och på en del ställen nyligen asfalterad. Tänkte först stanna på en ställplats i Tortosa, men klockan var inte så mycket så vi siktar in oss på Peñiscola.
Vi följer floden Ebro.


Soldiset gör att bergen ser ut att ligga i dimma. Men så är det inte vi har en strålande sol, men just då mitt framför oss. Ingen större trafik efter vägen.


Så har vi då kommit ner på låglandsnivån igen. 
Visste ni att de odlar ris i Spanien? Det visste inte jag. 
Först ser det ut som en riktig leråker, men det är faktiskt risodlingar och vattnet får de från kanalen bredvid oss. Den i sin tur får vattnet från floden Ebro. 


Så ser vi havet igen, tänk att det har sådan dragningskraft :)


Vi hade ställt in koordinaterna till ställplatsen Els Daus i Peñiscola


Nu är det ju så att våran "Berit" försöker alltid hitta genvägar och vill att vi ska ta "kostigar" ibland, tur att vi får bestämma lite själva. Därför tog det lite tid innan vi hittade ställplatsen, men nu är vi här och stannar i alla fall minst 2 nätter till att börja med.
Inte var det trångt heller bara vi och kanske 5 bilar till. Möjligtvis för att här finns ingen el, men det är vi inte i behov av. 
Billigt också 6.30€/dag, sådana priser gillar vi :)


Det är några år sedan vi stannade till här och i morgon får vi väl utforska omgivningarna ....till fots :))


Temperaturen ca 20-24 grader vår termometer går nog någon grad för högt, men varmt och skönt är det.
Ha de gott.....snövarning för er där hemma.

9 kommentarer:

 1. Pensacola är en mysig stad. Ni tar säkert en tur upp till borgen. Ni hittade en vacker väg över bergen dit.

  SvaraRadera
 2. Där ni står nu ser fin ut, sådana platser tycker vi också om. Till skillnad mot förra inlägget ni visade med alla hopklumpade husbilar på en och samma plats, hua.
  Härligt med den temperaturen ni har och gott med solmogna apelsiner. I morse kom våran första snö, tror inte att den ligger kvar, det pratas om regn.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder,njut av Sol o Värme!

  Här njuter vi av snön :-) :-)

  SvaraRadera
 4. De här trakterna känner vi igen oss i! Vi stod i Peniscola ett tag och sen besökte vi Tarragona - en stad vi tyckte mycket om!

  SvaraRadera
 5. Ja, tack för turen i landskapet. Det var jättekul att se och vackert är det! Spännande med risodlingar, det visst jag inte.

  SvaraRadera
 6. Det är ett underbart och vackert landskap som ni reser i nu. Vi har kört där bara en gång.

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder med fin natur! Inget fel på temperaturen heller 😉

  SvaraRadera
 8. Oj, nu har ni kommit en bit på väg ner till värmen. Här badar vi i 24 gradigt vatten fortfarande, och det är varmt i luften också.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Peñiscola är en himla trevlig stad ;-) Jag kände inte till att dom odlade ris i Spanien förrän jag såg risfälten och blev tämligen överraskad. Överraskad blir jag också av helgdagarna som ploppar upp både här och där. Lite förvirrande att det finns både nationella, regionala och lokala helgdagar... :-)

  SvaraRadera