torsdag 3 november 2016

Nu har det hänt....det som inte fick hända.


I tisdags anlände vi till Ställplatsen  Els Daus här i Peñiscóla. 


Vi hade ätit middag och slappade lite med tv-tittande. Ingemar gick och lade sig och när jag skulle lägga mig runt 23.30 såg jag att han inte mådde så bra. Han klagade över ett tryck över bröstet. Jag in på datorn och kollade om tryck över bröstet och den rekommendationen var...sök läkare!
Var få tag på en sådan klockan 24.00 och i en stad som just nu har brist på turister och de flesta hotell stängda? 
Vi gick helt enkelt ut på gatan och stoppade en bil och hade turen att han kunde lite engelska, förklarade vad saken gällde och han körde oss till närmaste vårdcentral. 
Väl där inne tog de om hand om Ingemar.... under tiden fick  jag fylla i en del papper. Det blåa kortet från försäkringskassan var som tur var med samt passen.


Ja nu har ni nog fattat vad som hände...Ingemar hade fått en hjärtinfarkt!
Vårdcentralen hade inte de resurser som behövdes, så det blev en ambulansfärd till sjukhuset i Vinaros.
Där tog de hand om honom ordentligt och jag fick vänta utanför, det var ju på intensiven han hamnat. Efter att ha pratat med läkaren på stapplig engelska, var det dags för mig att lämna byggnaden.
Tillbaka till husbilen med en taxi kl 03.30 och då var det bara att försöka få några timmars sömn....men det blev inte så bra natt, många tankar far genom huvudet.

Igår onsdag var jag tillbaka på sjukhuset, med taxi kl. 13.00 för att få träffa doktorn igen och få besked om vad som skulle göras.
Han skulle på eftermiddagen åka till ett annat sjukhus (troligen regionsjukhuset) för att genomgå kontraströntgen. Själv skulle jag vara tillbaka kl 19.00 för nya besked.
Under tiden 13.30 till 18.30 drog jag runt på stan Vinaros. Det blev en del besök i affärer för att få tankarna på något annat. Motion är ja ett bra sett att rensa tankarna på och det blev mycket promenerande.


Mat behövde jag också , fast hungrig var jag ju inte. Trots det så smakade soppan riktigt gott och gav mig lite mer energi.


Väntrummet utanför intensivavdelningen var ganska tråkigt och att sitta och titta på dessa blåa dörrar gör att tiden går väldigt långsamt. Klockan 19.00 till 19.30 fick anhöriga komma in till patienten via en sköterska.


Ingemar skulle ha kommit tillbaka från det andra sjukhuset till klockan 19.00 men han kom inte förrän nästan 20.30. Det blev en lång väntan för mig och som tur var hade jag min lilla padda med att fördriva tiden med. 
För att komma till det andra sjukhuset, som låg ca 80 km bort (tror det var Castellón) fick han flyga helikopter, men återresan blev med ambulans.


Han såg lite medtagen ut min käre make...men saknade inte aptiten tros att maten inte var någon höjdare i hans tycke.
Det visade sig att han hade 4 olika blodproppar, tre av dessa är nu åtgärdade.  Det blev en ny taxiresa för mig tillbaka till HB, men inte lika sent den här gången och natten blev något lugnare.
Idag har det precis som igår blivit en hel del samtal till familjerna hemma och SOS, när det gäller försäkringen. Vid 11.30 tog jag bussen, hållplats finns strax utanför ställplatsen, till Vinaros och den gick hela vägen fram till sjukhuset, för nytt besök och träff med läkare...säkert den 5:e i ordningen. Mötte min käre make, som satt upp och såg ut att må ganska bra. 


Nu blir det ytterligare en natt på intensiven, för att sedan få flytta till hjärtavdelningen i ett par dagar.
Vi blir kvar här i några veckor så han hinner hämta sig och få krafterna tillbaka.
Nu är det säkert många som undrar varför jag lägger ut detta på bloggen. 
Jo alla ni som nu befinner er här nere i södern, där vin och sprit är billigt, och en massa god mat på restaurangerna... tänk på hur fort det kan gå. En dag kan någon av er råka ut för samma sak som Ingemar....sök då läkarhjälp med en gång vänta inte på att den ev smärtan eller trycket ska gå över....då kan det vara för sent.
Här finns något att läsa...och här läs gärna mer på internet. Ingemar genomgick ballongvidgning.
Nu ska jag ta mig en stärkande kopp te.
43 kommentarer:

 1. Krya på dig Ingemar! Håll modet uppe Margaretha. Vi tänker på er o hoppas vi ses när vi kommer till Spanien om ca 1 månad! Kramar till er båda./ Wivi-Ann & Mats

  SvaraRadera
 2. Fint att Ni delar med er.
  Det där med en kopp med Te är en god idee!

  SvaraRadera
 3. Det var inte roligt att läsa du får sköta om dig och hälsa till Ingemar att han får krya på sig ! Kram på er Thomas o Annica

  SvaraRadera
 4. Hoppas allt blir bra!

  SvaraRadera
 5. Så omtumlande och oroligt och obehagligt! Så bra att Ingemar blir väl omhändertagen och hoppas att han hämtar sig snabbt! Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
 6. Fy, det är ju detta man fasar för. Hoppas nu det löser sig!
  Tröstkram från Portugal

  SvaraRadera
 7. Vilken mardröm! Tur att ni fick hjälp så snabbt och att det är åtgärdat.
  Nu får ni ta det lite lugnt framöver och njuta av sol och värme. Ett glas rött då och då är också bra/Kram

  SvaraRadera
 8. Ojoj, vilket elände....tur att ni kom till sjukhuset så snabbt...bra jobbat av dig Maggan.....ta hand om honom nu så är han snart på benen igen. Vi finns här nere om ni behöver hjälp, sällskap eller annat som ni kan behöva.....kram och hälsa Ingemar och ge honom en kram från oss! Kram till dig Maggan!

  SvaraRadera
 9. Usch så hemskt, vilken tur att Ingemar fick så bra hjälp omgående. Hoppas ni snart kan vara tillsammans igen. Var rädd om dig.

  SvaraRadera
 10. Skönt att Ingemar fick snabb hjälp. Krya på dig. Sköt om er.

  SvaraRadera
 11. Ja usch så fort saker och ting kan hända! Tur att det gått bra så här långt, hoppas ni kan turas om att köra också så han kan fortsätta vila när ni sen fortsätter.
  Styrke- och kryakramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... jag tror inte han släpper ratten till mig, han vill helst köra själv. :)

   Radera
 12. Maggan VIKTIGT har du ring SOS. Nu ska jag berätta vad de har lärt och sagt till oss man ska ringa SOS det första ´man gör,
  MEN detta är så tråkigt att höra NU hoppas vi på att Ingmar blir bra. Vi tänker på er, Kram från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå jag har ringt dem och haft kontakt med en svensk läkare....i alla fall pratade han svenska :)

   Radera
 13. Men så jobbigt för er båda. Hoppas allt ordnar sig. Vi tänker på er.

  SvaraRadera
 14. Hu så hemskt! Detta man fasar för, mer än något annat. Helt plötsligt slås allting sönder. Bra en enda sak är viktig, Livet! Vad skönt att ni fick den hjälp ni behövde!

  SvaraRadera
 15. Hoppas det blir bra!
  Tur arr det finns hjälp att få!

  SvaraRadera
 16. Åh nej så hemskt och jobbigt för er båda! Det verkar ju som att ni varit snabba och gjort allting helt rätt, och också fått vård i rätt tid. Viktigt! Krya på dig Ingmar och kram till er båda!!!!

  SvaraRadera
 17. Nej!! Men stackars er och stackars Ingemar. Detta är nåt jag brukar tänka på...tänk om det skulle hända någon av oss nåt under resan. Vilken tur att ni fixade er till läkaren. Tur ni är vana att vara på resa och ta er fram. Tycker också synd om dej som får vara ensam i husbilen o ta dig själv fram och tillbaka. Ballong vidgning har min mamma gjort fler gånger, så jag vet vad det innebär. Hoppas han börjar må bättre och att ni får vara tillsammans snart igen. Hälsa så mycket till honom och ta hand om dej du också. Tänker på er. Kram från oss

  SvaraRadera
 18. Fy så tråkigt, men hälsa Ingemar att han sk krya på sig. Vi har just klivit på färjan till Barcelona dit vi kommer i morgon kväll. Sedan tänkte vi köra till Peniscola på lördag. Är det något vi kan göra innan dess så säg bara till, annars ses och hörs vi på lördag.
  Hälsn. Ann-Kristin o Benny

  SvaraRadera
  Svar
  1. En glädjande nyhet! Ser fram emot att träffa er igen. Hoppas Ingemar blir utskriven på lördag. Kram

   Radera
 19. Fy så tråkigt, men hälsa Ingemar att han sk krya på sig. Vi har just klivit på färjan till Barcelona dit vi kommer i morgon kväll. Sedan tänkte vi köra till Peniscola på lördag. Är det något vi kan göra innan dess så säg bara till, annars ses och hörs vi på lördag.
  Hälsn. Ann-Kristin o Benny

  SvaraRadera
 20. Åh så tråkigt! Tur i oturen att det gått bra ändå. Hoppas han tillfrisknar snabbt. Styrkekramar till er båda!

  SvaraRadera
 21. Så fort livet ändras. Tur att du var snabb på att få honom till läkare och att det gick bra. Vi tänker på er och skickar styrkekramar!/

  SvaraRadera
 22. Stort TACK till alla er som kommenterat och önskar Ingemar en god bättring. I morgon tar jag med datorn så han kan få läsa själv. Nu måste jag sova. Kram på er alla!

  SvaraRadera
 23. Jag tycker att det var både klokt och bra att ni på en gång valde att söka hjälp. Tryck över bröstet kan inträffa var som helst och när som helst. Toppenbra att ni delar med er av det inträffade och upplevelsen. Jag tycker att man alltid ska vara förberedd på att detta kan hända. Hoppas att läkarna kan åtgärda propparna och att Ingemar återhämtar sig så att ni kan fara vidare.

  SvaraRadera
 24. Ve o fasa när sådant händer, men Maggan du gjorde rätt saker hela tiden så att Ingemar kom under behandling omgående. Hoppas nu att ni kan genomföra er tänkta resa när Ingemar återfått krafterna. 🌷🌺🌼🌴🌞

  SvaraRadera
 25. Våra hälsningar till dig och Ingemar om en snar återhämtning och hoppas ni kan fortsätta er resa om några veckor. Verkar som sjukvården har fungerat för er. Bra att ni tog varningsklockorna på allvar. Hälsningar Bernt & Birgitta.

  SvaraRadera
 26. Tänker på er och hoppas Ingemar snart är tillbaka på benen. Vi var oroliga när vi hörde vad som hade hänt, det var skönt att läsa ditt blogg inlägg om hur och vad som hade hänt. Ta hand om honom nu..skickar många kramar till er båda.
  Kram Rita

  SvaraRadera
 27. Hälsa Ingemar o hoppas han snart är på benen! Ta hand om er !

  SvaraRadera
 28. Skönt att se att det slutade bra!
  Ha det nu så bra det går och hälsa Ingemar!

  SvaraRadera
 29. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 30. Tänker på er <3 Hoppas att det snart är bättre med Ingmar. Kram

  SvaraRadera
 31. Ja livet kan ändra sig fort, tur ni kom iväg direkt och fick hjälp.
  Hälsa till Ingemar, kramar till er båda.
  Sven & Sussi ☺

  SvaraRadera
 32. Gud vad skönt att allt gick bra! Krya på Ingemar och du får ha det så bra du kan. Du är så modig! Håller tummarna att han snart blir utskriven och ni kan njuta tillsammans <3

  SvaraRadera
 33. Tänker på både dig och Ingemar, vilken tråkig början på er resa. Tur i alla fall att han fick hjälp och resan kommer att fortsätta, om än lite försenad...

  SvaraRadera
 34. Vilken otäck upplevelse men skönt att Ingemar nu är under vård. Starkt av er att dela med er av det som hänt, det får nog många av oss en riktig tankeställare, själv ska jag nu plocka ihop alla papper som kan tänkas att behövas om det skulle hända oss nåt och prata igenom det med Anders så vi bägge vet hur vi ska agera om det händer den andra nåt. Många krya på hälsningar till Ingemar och ta väl hand om dig själv också Maggan. Kramar från Anders och Birgitta

  SvaraRadera
 35. Usch så tråkigt när sånt händer,livet kan förändras fort!
  Men det gäller att tänka till fort som ni gjort och
  komma snabbt till läkarvården för hjälp!

  Styrkekramar till Ingemar o dig med så klart.....Kram

  SvaraRadera
 36. Ajdå, det var ingen trevlig lösning men hoppas allt har gått bra. Mina ägare har också precis träffat den spanska sjukvården och fått se vilken bra sjukvård det är samt vilka bra försäkringar vi trots allt har i Sverige. Krya på dig!

  SvaraRadera
 37. Oj vilken omskakande läsning. Det gäller att kunna tänka klart i sådana lägen, att det var mitt i natten gjorde säkert inte det hela lättare. Verkligen bra gjort av er båda två att fatta helt rätt beslut. Ni som alltid är så noga med läkarbesök innan avfärd, ändå inträffade detta. Livet är skört och det händer när man minst anar.
  BamseBamse Kramar till er båda två, vi tänker på er.

  SvaraRadera
 38. Åh va tråkigt, tur att du reagerade så fort och Lennart fick snabb vård.
  Vi tänker på er. Krya på dig Lennart.

  SvaraRadera
 39. Tack för att du delar med dig och det kan hjälpa dig i oron. Det visar att man ska ha ordning på försäkringar och alla papper. Det är också bra om båda kan köra husbilen. Skönt att vården fungerade och hälsa Ingemar att han ska vila ut så ordnar sig hälsan! Kramar till er båda!

  SvaraRadera
 40. Hoppas du snart får hem Ingemar så ni kan njuta tillsammans igen. Din berättelse leder oss till eftertanke samt rådet att inte vänta för länge om något onormalt inträffar. Hoppas kunna ses även denna vinter.

  SvaraRadera