onsdag 9 november 2016

Ändrad meny

Sent i går kväll ringde telefonen....det var från Danmark och SOS International. Doktor Mikael hade läst journalerna och allt hade gått bra och alla värden var ok nu. På frågan hur länge han måste avstå från bilkörning blev det ett helt annat svar än från den spanska läkaren. 
Enligt SOS läkaren var det ok att köra redan nu. Vi stannar ändå en vecka till för säkerhets skull.....innan vi börjar röra på oss mot Alicante. 
Kvällen bjöd på en vacker himmel i rosa toner.


Natten var lugn och vi sov gott båda två. Ingemar tyckte det var skönt att slippa bli väckt av sköterskor, som skulle bädda om sängen mitt i natten, eller av skramlande vagnar och pratande sköterskor. :))
På förmiddagen fick vi besök av Benny och Ann Kristin, som hade lite fikabröd med sig. Det blev kaffe ute i solen....tillsammans med mängder av flugor ...usch!!  
De var nu på väg mot Valencia för el-problem, som de hade i bilen. De har varit så underbara och hjälp mig och skjutsat mig till sjukhuset mm. 
Hoppas vi ses ner över innan ni hinner för långt ner. :))


Från och med idag blir våran mathållning problematisk.....ja det gäller att tänka efter :)
Ingemar ska äta så lite fett som möjligt, helst inga charkuterivaror och endast något enstaka ägg, inget nötkött, men mycket fisk. Kyckling och fläsk är OK och massor av frukt och grönsaker. Haha.....han som inte gillar frukt och inte gärna grönsaker heller, men vill ha massor av smör på smörgåsen och gärna bra med pålägg. Alkohol ska han också avstå från.
Själv har jag ju kört lite lchf  och då liberalt. Mycket ägg och mycket fett och också massor av grönsaker, men ingen frukt. Hur ska vi få det att funka, med gräddsåser och fet yougert, ägg till frukost. Det blir att tänka till!!
Så idag tog jag bussen för att handla.... grönsaker, frukt, kyckling, fläskfilé samt fisk och vin för det får han ta ett glas om dagen...sa båda läkarna :))
 Nu ska vi nog klara frukostar och måltider till oss båda.
13 kommentarer:

 1. det låter som om viktväktarna vore ett bättre alternativ för er båda

  SvaraRadera
 2. Det du berättar om kost är kanske vad man till mans ska tänka på i förebyggande om inte annat.
  Härligt att ni är tillsammans o tar det lugnt
  Här hemma har det kommit 43cm snö på mindre än ett dygn!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så skönt att ha fått klartecken från svensk läkare också. Kostråd ger jag mej inte på men jag personligen tror på LCHF eftersom en arbetskamrat kunde sluta med statiner efter att ha ätit ganska strikt LCHF. Lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt vad det står på internet.... så passar det inte med lchf för en som haft hjärtinfarkt. :(

   Radera
 4. Vad skönt att ni kan njuta av livet tillsammans igen.

  SvaraRadera
 5. Skönt att det blir något så när normalt igen!

  SvaraRadera
 6. Ojoj, Maggan..........de där klarar du galant, du har ju klarat så mycket annat. Det är inte så märkvärdigt som det låter..man vänjer sig och det blir naturligt så småningom........Kram!

  SvaraRadera
 7. Det gäller att tänka på maten nu för er. Det magra alternativet. Inte så lätt när ni är på resa. Svårt det där för er. Bara Ingemar är rädd om sig o ni om er☺️Så går nog allt. Sköt om er. Kram

  SvaraRadera
 8. Välkommen "hem" Ingemar! Den där kosten passar mig perfekt och gott är det också!

  SvaraRadera
 9. Varje gång när jag hör talas om att något händer i och runt hjärtat så blir jag påmind om att jag bara har ett hjärta. Tror att känslan i samband med infarkten sätter sina spår och medför att man efteråt blir mer noga med vad man gör och äter. Skönt att allt gick bra och att ni åter är tillsammans.

  SvaraRadera
 10. Tror ni gör helt rätt som tar det lugnt några dagar till innan ni fortsätter er resa.
  Du fixar säkert det där med maten utan problem :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Veta vad/hur man ska äta, är inte lätt i dessa dagar. När de olika kostråden står som spön i backen och många gånger i motsats till varandra.

  Men jag tänker på rådet att äta lite fet. Gäller det även för olivolja och avokado. Hoppas inte det för med just olivolja och avokado kan du göra mycket gott, som kan ersätta smörsåser.

  Eftersom vi bor som vi bor har jag massor med konservburkar med tonfisk i vatten från Lidl, hemma. Ett litet tips om det är krångligt att få till veckans fiskranson.

  Lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna o Jan olivolja och avocado är bra för hjärtat, samt fisk och grönsaker så klart. Problemet är ju fett och jag ska ju äta mycket fett och Ingemar lite så här får vi kompromissa....jag får väl minska på grädden i såser och feta ostar. haha.

   Radera