torsdag 17 november 2016

Dags att lämna Peñiscola

Den dagliga motionen blev en promenad, först efter strandpromenaden en bit, men vi ville se lite annat och vek av in bland hotellen och hittade en väg ut i vasslandskapet. 


Det visade sig att den bara gick till ett hus ...om man nu ska kalla byggnaden för hus. 


Vi vände om och gick tillbaka över vattendraget och ut på strandpromenaden igen.


Trots att vi gått här flera gånger, så hade vi inte sett tjuren... Spaniens symbol...en något modern form på den, vi har ju sett många andra som sett betydligt bättre ut.


På kvällen tyckte vi att vi skulle gå ut och äta eftersom det var sista kvällen på campingen. När vi kom fram till restaurangen så var den stängd och personalen ledig. 😕


Det fick bli en pizza istället.


Det blir fort mörkt och en vacker orange måne seglade upp, men kom inte med på bild....det blev i stället borgen/slottet på klippan.


Torsdag morgon och en strålande dag +12 grader. Mitt jobb är numera (för ett tag) att bära iväg och tömma toan, medans Ingemar hämtade baguetten. (betydligt lättare) 😄
 Efter frukost gav vi oss iväg....äntligen på rull igen. Vi passade på att göra en runda in i själva Peñiscola innan vi lämnade stan för den här gången.


Först ut på N340 mot Castello, som sedan, innan vi kommer dit, viker av mot en gratis motorväg som går runt hela Castello. Vägen är fin, men med mycket tung trafik.


En del vägförbättringsarbeten pågår lite söder om Castello. Vi tar av ner mot La Llosa, det började bli dags för lite fika. Vi kör ner mot Platja de Chilses där vi stannar och fikar.


Stranden här är ingen sandstrand ....den består bara av stenar och en del riktigt runda och fina. Här behövs en stol, för det blir nog i knöligaste laget att sola på stenarna. 😎
För några år sedan hade vi fricampat i närheten och nu bestämde vi oss för att leta reda på den platsen. Åker förbi flera clementinodlingar, men också misskötta sådana, fulla med clementiner.


Vi hittar vår grusplan i Nules och här stannar vi, om det är tillåtet att stå här vet vi inte, men här är lugnt. En ort som på sommaren säkert är full av folk. 
Gps N39 49 34 W000 06 43
Det blev inte mer än ca 120 km idag och det var kanske en lagom etapp för Ingemar till att börja med. Det blev några timmar i solen....ganska varmt, jag hade behövt en dusch. På eftermiddagen fick vi sällskap av en fransman.


Innan solen gick ner kom en fåraherde med sin flock på säkert ett par hundra får förbi.


I morgon fortsätter vi söder ut.11 kommentarer:

 1. Skönt se och läsa att allt går åt rätt håll! Blir nog vargare mer söderut.

  SvaraRadera
 2. Härligt för er att vara på väg igen nu!

  Kör lugnt o ha det gott....Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt att vara på rull igen....vi kanske ses så småningom...😎

  SvaraRadera
 4. Gläds med er att ni börjat åka söder ut igen.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Inget fel på matlusten! Är ni på väg till flyget?

  SvaraRadera
 6. Måste kännas underbart att få rulla igen!

  SvaraRadera
 7. Låter bra att ni är på väg igen :-)

  Tycker att det var duktigt av er att ens se att det där var en tjur... ;-)

  SvaraRadera
 8. Det ser ganska somrigt ut trots allt.

  SvaraRadera