måndag 21 november 2016

Mot Alicante och bokning.

Hemma blir det mörkt redan vid fyratiden och nu tänds de levande ljusen inför advent. Visst blir det en mysig stämning med levande ljus. Hos oss har vi också tänt levande ljus, men inte inför första advent (om en vecka) utan snarare för att ta dö på myggen....och det verkar faktiskt som om ljuset funkade....inga myggstick i natt. 👍


I morse skulle jag in på en Farmacia för att hämta ut en ask med medicin till Ingemar....där fick jag nobben!! Kontakta en doktor sa han!? Dags att söka en vårdcentral = centro de salud, för att få nytt recept. Fick lite hjälp av Lars-Åke i Calpe, men det var så krångligt med parkering så vi avstod och åkte vidare söder ut med förhoppning om att hitta en vårdcentral på annat håll.


Innan vi kan åka vidare var vi tvungna att tömma toan och fylla vatten och det gick bra på ställplatsen Paraiso för 5 €.


Vägen från Calpe till Benidorm är ganska kurvig och i en av dessa kurvor kan man få en blink av detta kyrktorn, som är Iglesia Ortodoxa Rusa San Miguel Arcangel. Tyvärr så kommer det så plötsligt så man hinner inte stanna, så något besök där blev det inte idag heller, men någon gång ska vi stanna till och ta en titt inne i kyrkan.


Plockat från internet:

Bygget startades den 21 november 2002 och kyrkan öppnades 2007. Kyrkan har subventionerats av en rysk affärsman, som bor i området, med avsikt att svara på behovet av en plats för tillbedjan för alla utövare av denna religion och som bor i området. Allt material för konstruktionen inklusive arbetet, är av ryskt ursprung. Kyrkan är en kopia av en kyrka från sextonhundratalet som ligger i Ural. 


Vi fortsätter på N332 och då går vägen genom byarna, här är det Altea vi passerar.


Så småningom ut på landsbygden igen och då ser vi alla apelsin och clementin odlingarna.


Vi passerar Benidorm och ser alla höghusen på avstånd, tycker nog det ser ut som om det kommit upp några fler höghus.


Spanien består ju mycket av småsten och sand och växtligheten är låg med en del buskar. Ganska tråkig egentligen, men så får man syn på något rött mitt inne i buskagen....Bougainvillean...den verkar trivas överallt. 


Nu har vi kommit ner till kustbandet igen och kan i horisonten skymta Alicante.


En typisk bild av Spanien.


Vi fortsätter förbi Alicante och kör till flygplatsen, för att boka en parkeringsplats för husbilen, under de 6 veckor vi är hemma. Den vi tidigare stått på hade fått andra ägare och hade inga sådana platser, men bara lite längre fram fanns en ny P. En mycket trevlig ung man mötte oss och vi bokade plats för 65€....billigt tyckte vi och då ingår transfer till och från flyget, som ligger ca 300m därifrån. Vi kunde också sova i bilen tills vi skulle iväg kl 6.30 på morgonen...toppen.Nästa stopp var vid en vårdcentral i Santa Pola, den låg alldeles intill marknadsplatsen. Där var det smidigt...vi behövde inte till någon doktor ....de skrev ut ett nytt blad med receptet, men då var givetvis apoteket stängt. 😕 I morgon gör vi ett nytt försök.


Vi kör istället till ställplatsen i Santa Pola, här har vi varit flera gånger tidigare, så det kändes som att vara på hemmaplan.Vi har inte sett till så många svensk-reggade husbilar på vägen ner, men nu stod här 4 st och med oss blev det nog 5, samt några andra nationaliteter.
Inte så många mil körda idag bara ca 80 km men det kändes helt OK.


 vid datorn som vanligt....Maggan 😊

10 kommentarer:

 1. Skönt att höra att allt ordnade sig till sist. På denna ställplats har vi stått 5-6 ggr och tycker det funkar riktigt bra även om det är lite längre till centrum än från Bahia - men vi är ju alla så vältränade ...!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är vi :)) Vi tar nog ändå husbilen ner till Farmacia och affärerna innan vi drar lite längre söder ut. Allt ordnar sig ...men det kan ibland ta lite tid haha.

   Radera
 2. Bara Ingemar inte blir helt utan sin medicin så gör det kanske inte så mycket att det tar tid, ni har en lång härlig ledighet. Det är fint med de stora gula apelsinodlingarna.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ställplatsen i Santa Pola har vi utnyttjat mycket. Bra att allt har löst sig.

  SvaraRadera
 4. Skönt om ställplatsen inte ligger för långt från stan/byn

  SvaraRadera
 5. Så bra att det ordnade sig med receptet.
  Så läckert med apelsin/ clementinodlingarna :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Så bra att det ordnade sig med medicinen. Ställplatsen har vi stått på några gånger. Olika är väldigt trevlig som värd.

  SvaraRadera
 7. Hmm... Den där vägen känns bekant på nåt vis? Hela vägen, typ :-) Och den där kyrkan har jag också fotat i farten, den dyker verkligen upp plötsligt...

  Bra att det ordnade sig med receptet!

  SvaraRadera
 8. Jag vet att många, många älskar Benidorm. Det gör inte vi, när vi ser alla dessa höghus. Där kommer vi aldrig att stanna. Det är den enda plats vi inte trivts på.

  SvaraRadera