söndag 20 november 2016

På promenad i gamla Calpe

Ingemar skulle lyssna och titta på skidsporten idag, så jag passade på att ta en långpromenad mot den äldre delen av Calpe
I går fick vi veta av Lars-Åke att klippan hade varit i privat ägo ända fram till 1944 då kommunen blev ägare av den. Här kan du läsa mer om klippan, men du måste ha översättning, om du inte kan spanska förstås, där finns också en del gamla bilder. 
En del gamla utgrävningar finns även här och det verkar ha varit någon form av salt eller fiskebassänger nere vid vattnet, som vi såg spår efter.Idag var det både blåsigt och molnigt när jag gick ner mot strandpromenaden. Ute på vattnet for några roddbåtar med en massa folk i följda av en annan båt. Kan det ha varit träning eller någon form av tävling...svar: vet ej!


Jag tar strandpromenaden och ensam är jag inte, ganska många spanjorer ute och flanerar, men även en hel del turister.


Hibiskusen finns i olika storlekar och färger och blommar lite överallt.


Vid torget finns fontäner med figurer i kanske lite svårt att se då de är gråa.


Jag fortsätter upp för en stor gata som går brant uppåt, hittar en öppen China affär och här köper jag en ny mus till datorn (välbehövligt) även ett ljus mot mygg. Vi har båda fått flera kliande myggbett under natten.
Kollar lite i skyltfönstren....det är inte brudklänningar....utan konfirmationskläder. Här nere ser konfirmanderna, som kan vara från 10 - 15 år gamla, ut som små brudar.Ganska modern och rak form på den här toan även om sitsen saknas 😲 Inte många fönster med julskyltning, men ett hittade jag. Det blev en lång promenad bland gatorna upp och ner. Nu var det dags att vända hem till husbilen igen och då passerar man flera rondeller.....måste säga att rondellerna här nere är betydligt mer utsmyckade och mer fantasifulla än de vi har hemma.Den här ska visst vara ljus i på kvällen och föreställer jorden.Kommer också förbi en nyanläggning av en park med soffor och gångbana, så man slipper vara så nära trafiken.En husbil som hittat en plats att stå på.Här, som hemma, är det pengarna som styr....man bygger högre och högre för att få in så många betalande hyresgäster/ lägenhetsköpare som det är möjligt.
Själv skulle jag aldrig köpa eller hyra i ett sådant hus. Men befolkningen ökar och ska de få plats, så måste man här bygga på höjden.Lantana eller Eldkrona heter den här busken som just nu blommar lite överallt...och nog ser blomman ut lite som eldflammor.
Calpe är en fin ort, som i mitt tycke har en hel del att erbjuda, hade jag varit 10 år yngre så hade jag nog tagit mig upp till toppen på klippan, men i dagsläget så får jag avstå från den utsikten. 😃


Tillbaka i husbilen var det dags för mat och det blev lax i ugnen. Nu är det så att min ugn sitter högt och när jag skulle ta ut formen så tippade den och jag fick het laxsås över min vänstra hand. Det gjorde ordentligt ont, men jag hade både is och Aloe Vera salva och efter några timmar kändes det ok med handen. 
Några kanske minns när jag fick het stearin över min hand, den gången blev det besök hos doktorn....det behövdes som tur var inte nu.


I morgon drar vi vidare.12 kommentarer:

 1. Kul att se Calpe med bilder. Dessa ugnar i husbilar som sitter högt är otäcka.

  SvaraRadera
 2. Fina bilder! Härligt med platser som inbjuder till promenader. Kram

  SvaraRadera
 3. jag gillade verkligen den moderna toaletten, lättstädat ska det vara!

  SvaraRadera
 4. O va trevligt du skriver om vårt kära Calpe. Du hann med mycket idag. Toan gillade jag den måste vara lättstädad och dessutom snygg. Hoppas att svedan på handen lägger sig och att du inte får alltför besvärligt. Vi såg också båtarna men vet inte vad det var. Ha en trevlig resa söderut. Bitte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för senast! Handen har blivit mycket bättre, kanske tack vare Aloe Vera gel, som jag hade med. Skorna jag köpte var toppen, hoppas de finns kvar om vi kommer förbi på hemvägen, skulle gärna ha ett par i svart jag också. Kram

   Radera
  2. Jag var och hämtade mina svarta och har invigt dom. Håller tummarna för dig och skorna.

   Radera
 5. Härligt fin promenad och det såg jättefint ut. Tur du hade med dej aloevera..det har jag också alltid . Plus en blå tunn frysplatta med nåt geleliknande ...som jag alltid har i frysen. Den har räddat mig och oss många gånger. Bra att det ordnade sig så ni slipper uppsöka sjukhuset igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den gelen åkte ut i HB med en gång, man vet ju inte när olyckan är framme, handen läker bra :) Kram

   Radera
 6. Fina bilder från Calpe,verkar vara en trevlig stad vid Solkusten!
  Ugnen i vår Adria sitter på perfekt höjd tack o lov!

  Hoppas handen läker bra......Ha det gott

  SvaraRadera
 7. Bra att Ingemar håller sig uppdaterad med längdskidåkning till WC i U-hamn i januari. Håller vi tummarna för bra förhållanden. Snö och lagom kallt. Man ser bättre på TV, men känslan och upplevelsen live när det är på hemmaplan är härlig.

  SvaraRadera
 8. Jag tänker samma tanke, om alla stackare som måste bo i dessa höghus. Synd om er också som inte har någon julmarknad, vad jag förstår.

  SvaraRadera