söndag 6 november 2016

Söndagsstängt

Inte fick jag hem någon gubbe idag inte...och det beror nog på att det är söndag och då är ju nästan allt, utom cafeterior, stängt. 
Morgon bjöd i alla fall på sol, men något kyligare än i går, när jag vid tiotiden tog bussen till Vinaros.


Det är ganska dött nere vid stranden, bara någon enstaka cyklist. Kanske inte så konstigt det heller för nu är det ju vinter här nere, men för oss känns det som sommar. :)


Hotellen står tomma med neddragna fönsterjalusier. Barerna och småbutiker har stängt för säsongen, åtminstone i den här delen av Peñiscóla. 


Från bussfönstret får jag syn på det här paret i Benicarlo, och vackra blomsterdekorationer ser jag på flera håll.


Parkeringen vid Carrefour är tom....Spanien har ju stängt på söndagar.
Ingemar satt uppe på sängen och lyssnade på radion på Ipaden, sån tur att det finns gratis wifi på sjukhuset, då blir det inte lika långtråkigt för honom. Blodtrycket var bra idag....men någon hemgång vart det ju inte....det var ju söndag. Strax efter 12 tog jag bussen tillbaka för att fixa lite i husbilen, men också för att äta.....jag börjar få tillbaka matlust igen. Idag anlände 2 nya husbilar med svenska plåtar.....det var Roland och Marianne, som vi inte sett på över ett år, samt Janne och Annica... så trevligt att träffa dem.
Sen var det dags för en ny busstur vid 16 tiden till Ingemar. Under tiden jag varit borta hade även han fått lite lunch, samt en stunds vila. 
Här i Spanien får alla som vill, besöka den sjuke mellan 9.00 till 21.00 och det kan ibland vara upp till 15 personer i rummet, där det oftast ligger 2 personer. Gissa om det är trångt i rummen :) 
Det är heller ingen koll på vilka som kommer, om det är familj eller vänner. Att försöka höra vad någon säger kan ibland vara svårt för spanjorerna är ganska högljudda och någon respekt för medpatienter verkar inte finnas...det "tjattras" hej vilt och diskussionerna går höga.
Jag blev kvar till klockan 18.30 då jag tog bussen tillbaka, nu kan jag ju det här med bussturerna :)
I morgon blir det en ny bussresa och då hoppas jag att doktorn skriver ut honom.
Temperaturen ute idag har varit ca 20 gr och i kväll endast +12 gr.


13 kommentarer:

 1. Då hoppas jag att du får Ingemar med dig till husbilen i morgon! Kram till er båda. Vi tänker på er!
  Wivi-Ann o Mats

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du fick besök, visste de att ni stod där? Det var länge sedan vi träffade dem också.....i morgon får du nog hem gubben din.....kram!

  SvaraRadera
 3. Skönt att se att Ingemar mår så bra ... idag får du honom säkert med hem :)

  SvaraRadera
 4. Idag åker ni garanterat hem till husbilen tillsammans. 👍
  Ha det gott, kram

  SvaraRadera
 5. Håller alla tumma o tår för er idag. Att Ingemar kommer hem och du slipper alla dessa bussturer. Men så skönt att ni ändå kan träffas o vara tillsammans så mycket ni vill. Kram till er båda! <3

  SvaraRadera
 6. Håller en tumme att du får hem honom i gott skick idag!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Nordanvinden har kommit ned till er också såg jag på TV-vädret. Hoppas Ingemar kommer hem idag nu då så ni får värma varandra!

  SvaraRadera
 8. Hälsa gubben och R&M och J&A. Vi hoppas starta på måndag då Bosse är konvalescent efter en prostataoperation. Kram Berit & Bosse

  SvaraRadera
 9. Nu hoppas vi att han får komma hem. Det är tufft att bli ensammen när man har förväntat sig att vara tillsammans.

  SvaraRadera
 10. Förstår tomheten hälsar på varje vaken stund. Hoppas ni snart återförenas

  SvaraRadera