torsdag 4 april 2013

Vi passerar Valencia


Igår kunde vi se på TV hur översvämningarna hade drabbat delar av Spanien.


En del vägar var avskurna av vattenmassorna.


Vid 12-tiden idag tyckte Ingemar att det var dags att ge sig iväg igen. Det blåste kyliga vindar så att stanna på stranden var inte att tänka på. Vi fortatte från Denia upp på väg 332 mot Olivia, och här står flickorna lättklädda med 100 m mellan sig, ibland 2 på samma plats,Men det fanns de som klädde på sig i den kalla vinden.


I Olivia måste man köra genom själva staden. Postens gula "lådor" syns tydligt, men när man ska ha tag i en så finns de inte.


Vi möter både husbilar och husvagnar på väg söder ut.


Nu blir vägen lite mindre då vi vikit av från 332. Vi kör genom apelsinlundar och de doftar som citronerna gjorde, tänk om man hade kunnat ta med lite doft hem på flaska J


Vattendragen är välfyllda när vi kör genom Platja i Grau nära havet.


Helt plötsligt får vi se färggranna hus, den arkitekten gillade färg och de lyser verkligen upp omgivningen.


Havsbilder är ju alltid något speciellt med, 
men även bergen är fina tycker jag.


Vi får en bil med en häst travande efter sig, framför oss, ja han var bunden vid bilen.
Rätt som det är svänger han över och nu mot körriktningen !!
Undrar vad han tänkte på egentligen ?


Vi kör vidare och nu har vägen blivit riktigt smal igen, vi har höga bamburör på sidorna, ibland så mycket att det känns som att köra i en tunnel.


Kommer ut på större väg och korsar åter välfyllda vattenkanaler.


En gul lilja växer i vägkanten, trivs där det är mycket vatten.

Vi har nu kommit till Cullera och här rinner floden Xuquer ut. Massor med båtar ligger nu i vattnet till skillnad mot i höstas. Här måste man parkera som med bilarna...bredvid varandra, annars räcker nog inte båtplatserna till. J


Vi kör genom staden och fortsätter ut mot udden, vägen går uppåt en bit.
Hittar den plats vi tidigare hade stannat och fikat på, och här stannar vi igen för att äta, med utsikt mot Cullera.


Vi fortsätter mot Valencia och nu måste jag ställa in något på GPSen så Ingemar hittar ut ur staden. 
Vi åker förbi något som för mig ser ut som ett sjunkande skepp, men det är det naturligtvis inte, det är L`Ágora en byggnad som ligger i "The City of Arts and Sciences" i Valencia. Den är 80m hög och rymmer ca 6.000 pers. Den invigdes i november 2009 med en Tennisturnering.


Går man in och googlar på City of art så hittar man bl a detta.

Kopierat och översatt
"Staden för Konst och Vetenskap är en ensemble av fem områden i torra flodbädden av den nu avleds floden Turia i Valencia, Spanien. Designad av Valencia arkitekten Santiago Calatrava och började i juli 1996, är det en imponerande exempel på modern arkitektur. "City" består av följande, vanligen känd under sitt Valencia namn: El Palau de les Arts Reina Sofía - operahuset och Performing Arts Center, L'Hemisferic - Imax Cinema, Planetarium och Laserium, L'Umbracle - Walkway / Trädgård, El Museu de les tivitetsvinster Príncipe Felipe - Vetenskapsmuseum; L'Oceanografic - utomhus oceanografiska parken. Omgiven av vackra vattendrag och vattensamlingar är den och de omgivande områdena i "staden" används vanligen som en avkopplande plats att gå dag eller natt, med en utomhus bar utanför El Museu de les tivitetsvinster Príncipe Felipe under kvällen."Nu stannade vi inte och tittade på "den sjunkande båten" utan fortsatte mot  Sagunto. Här ser vi andra arkitekter som varit i gång, ser mer ut som om husen "stöttar" varandra.


Det där med statyer är också en konstig sak, ibland kan man se vad det ska föreställa, men ibland måste man fundera en stund...är det en människa?....eller ett djur? eller är det en fågel? Ja fantasin får flöda.


Nu ville vi ut mot vattnet igen och började leta en plats för natten.
Vi åker av vid La Llosa och kör ner mot ett antal tomma hotell. Hittar en perfekt parkering där vi stannar, med fin utsikt.


Som vanligt tar vi en tur ner mot vattnet och det som vi trodde var en sandstrand. Så fel vi hade, hela stranden består av runda, ovala och platta  stenar i alla storlekar. (två st fick följa med till bilen)Vi passade på att sitta en stund i solen, för enligt väderrapporten så skulle det bli både åska och regn längre fram på kvällen.


Ett par vuxna gick över gatan med 5-6 st småkillar på cyklar och andra trampredskap. De skulle nog få lite trafiklektioner. Kul tycks de ha även om de kör åt fel håll i rondellen J


Vid sextiden hörde vi hur det började mullra och himlen var svart.
Regnet kom vid sjutiden men vi hade det bra i bilen och det blev bara några korta skurar. Idag har vi haft runt +23 gr växlande molnigt och soligt. Vi har kört ca 14 mil, det går sakta men säkert fram åt.


6 kommentarer:

 1. Vilka fina stenar, svårt att bara plocka med ett par stycken kan jag tänka mig.....vart har kartorna som visar vart ni är tagit vägen? :)

  SvaraRadera
 2. Förstår att det var svårt att låta bli de där fina stenarna. Har ju också en frenetisk mani för vackra stenar och det åker alltid med några stycken innan det blir stopp och belägg. Verkar var väldigt fina trakter där ni kör u. Valencia är en fintas, menar besvärlig som alla storstäder när man kör husbil. Det är också ofta väldigt trånga gator och man blir smått nervös när man kommer lite för nära andra fordon. Kör försiktigt och ha det så bra. Vi får hoppas vi kanses någonstans efter vägen, det vore kul. Håller tummarna. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 3. Har nu letat fram på kartan vart ni är, det är roligt att se.
  Jag är också svag för vackra släta stenar och kottar! Smusslar jämnt med några stycken!
  Kramiz och Trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Ett spännande inlägg idag! Mycket skiftande natur och byggnadsverk. Det är så bra att det är bild...lite text...bilder...några rader text igen...bild ...osv. Det blir aldrig tråkigt att läsa din blogg på det sättet. Andra bloggar kan ha en hel sida text till en bild och då blir man snabbt trött på att läsa.

  Ser bilden på stenarna på stranden och måste be er att ta med en rejäl påse små fina platta och runda stenar till mitt fritids om ni kan och orkar. Förra året var det MYCKET populärt att limma dem som ögon på lite större naturstenar eller pinnar som blev till olika djur och skapelser (Living art).

  Kör försiktigt på uppvägen hemmåt!

  SvaraRadera
 5. Oj det skulle jag ha vetat tidigare. I Torrox finns ju massor av små vita runda stenar. På det här stället var de lite större. Jag ska titta på andra ställen och ta med om jag hittar några.

  SvaraRadera
 6. whoah this weblog is wonderful i like studying your articles.
  Stay up the good work! You already know, a lot of people
  are looking round for this information, you could help them greatly.


  Also visit my page logogriphe

  SvaraRadera