söndag 14 april 2013

Mot Frankrike

Nu har vi anlänt till Freiburg i Tyskland och äntligen ett internet. Kan meddela att här är idag + 28gr....det är faktiskt sant :) Varmaste dagen på vår vinterresa. Nu får vi blicka tillbaka lite och ni får läsa om vår fortsatta resa genom Frankrike.


Mot Frankrike, den 11 April 2013
I morse när vi lämnade Empuriabrava så sken solen. I går på em körde polisen förbi, stannade och pratade med några fransmän, som frågade om det var OK att stå där för natten. Svaret var tydligen Ja, för när polisen åkt så plockade de fram stolarna och satt ute. De sade heller ingenting till oss. Vi blev 12 bilar under natten.


Vid 11-tiden styrde vi mot gränsen till Frankrike. Vi ser resterna efter den eldsvåda som var på sensommaren -12.


Kör igenom Perthus och där parkerar man antingen i körriktningen eller emot den.


När vi passerat gränsen så skulle vi ha tag på en tömningsplats. I Boulou hittade vi den N42 31 38 E002 50 14,7 här kunde man också stå för natten gratis.


Kör genom Perpignan och mot Toulouse.


Viker av från den större vägen och kör lite småvägar som går genom de små byarna.Trångt är det, och som tur är enkelriktat ibland.


Åker genom ett vackert natur område och här möter vi det första vårtecknet….vitsippor.


Vägen går uppåt, men inte förrän vi är på väg ner märker vi hur högt det egentligen är. Nu har vi vacker utsikt fram åt.Kör fortfarande efter GPSen och det blir småvägar trots att vi ställt in kortaste tid, kan inte hålla med om att det är den kortaste tiden, men vi får se mer vårtecken. J


Kan det vara rapsen som blommar redan?Och fruktträden står i full blom, på en del ställen ser det ut som när mandelträden blommade i Spanien.


Det har börjat regna och vår ”Berit” vill ha in oss på en ännu mindre väg. Ingemar börjar protestera. Det har börjat skymma också så nu vill vi ha en nattplats, vi hinner bara ett par km då han ser en gammal järnvägsstation, med en grusplan framför. Stationen är nedlagd men har hyresgäster. Vi kör in och parkerar.Ingemar kollar hur mycket el vi har, då märker han att något är fel, det verkar vara korslutning någon stans. L
Lyfter på sängen och då känner vi att det luktar bränt. En säkring har smält! Ingen el till kylen L.


Vi fick riva ut allt för att komma åt och dra ut den smälta säkringen, testade med att sätta i en ny men den small direkt.


Vi kan nog klara oss några dagar, men vi behöver el till kyl och frys, så nu ska vi leta upp någon firma och se om de kan hjälpa oss.

 Idag har vi kört från Figueres till Montepezat 39 mil, mellan 1 och 2 på kartan.3 kommentarer:

 1. Tycker städerna ser mörkare ut än när ni var i Spanien? Jag var på väg att skriva "att idag hade vi nog värmerekord +13 och sol".
  Då såg jag erat inlägg +28!! Fantastiskt! (Speciellt nu när det börjar regna här).
  Hoppas det löser sej med kylen. Den är ju bra att ha när det är så varmt!
  Ha de kanon!

  SvaraRadera
 2. Tur i oturen att allt har hållit och fungerat som det har så länge. Som vanligt ni kör byvägar hem och vi kör autostrada. Välkomna hem till Norden.

  SvaraRadera
 3. Tack för bilderna från grottorna! Spännande! Otroligt att det bott människor där så länge!?

  SvaraRadera