söndag 7 april 2013

Från St Carles de la Rápita till Platja Llarga


Det var riktigt lugnt och skönt där vi stod på gatan i St Carles de la Rápita tillsammans med flera andra husbilar. (se pilen) Det var dags för en promenad igen, man behöver röra på benen när man suttit i bilen flera timmar.
N40 07 45 E001 18 18


Vi går upp mot St Carles centrum och går förbi moderna sopstationer. Det är något som är riktigt bra i Spanien och det är alla soptunnor som står överallt, man har inga problem med att bli av med sina sopor.


Här var det tydligt med sopsorteringen, plast, glas plåt och papper för sig och organiskt avfall för sig.


När vi kom en bit upp i centrum så var det marknad. Först trodde vi att det var en liten sådan, men det visade sig att vi hade fel, den gick åt alla håll. Det började blåsa bra mellan husen och utställarna fick problem med att samla ihop sina saker, då blåsten drog iväg med dem.


Vi vände tillbaka till husbilen fikade och fortsatte vår resa.


Kör förbi Cambrils och Salou där de flesta har fått i sina båtar i vattnet.


Många små båtar men även en hel del större trängs i hamnen.


Vi kör nu runt Cap de Salou en udde med massor av lägenhetshotell.


Fortsätter mot Tarragona och får syn på en nöjespark, men den är nog fortfarande stängd. Tänk att man förr tyckte det var så häftigt med dessa berg och dalbanor, idag skulle jag aldrig sätta mig i en sådan vagn och åka.


Ovädersmoln börjar torna upp sig, men än så länge har vi inte fått något regn på oss.

Vi träffade på ett par svenskar Bosse och Marianne, när vi fikade på ett ställe söder om Cambrils. De visste om en plats där man kunde stå för natten och vi hakade på. J


Det var nära stranden och här stod flera husbilar, så här stannar vi ett par nätter. Det har inte varit någon värme att skryta om idag, endast 12gr och blåsigt, en försmak på vad vi kommer att möta om några dagar. Dagens etapp blev bara ynka 10 mil.

5 kommentarer:

 1. Hej på er

  sig i Ulricehamn här, trevlig läsning som vanligt. Ha inte brottom hem här är fortfarande ingen värme max 5 + i skuggan

  Kör försiktigt
  Stig o Siw

  SvaraRadera
 2. Hej trevlig läsnig av mig som tyvärr inte har någon husbil numera men läser gärna och minns njuter ja jag reser med er i fantasin kan man säga .
  Vad jag har förstått så är ni på hemresa och skulle vilja som ovan säga ha inte för bråttom hem Ta Frankrike med ro vik av från kusten och res nordväst upp i normandiområdert mot calvados route ni kommer inte att ångra er ! Margareta

  SvaraRadera
 3. Sån tur att ni sakta men säkert acklimatiserar er till kyligare väder ;)
  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
 4. får jag karta varje dag nu så jag kan hålla koll på er :) ja, tänk så man förändras, jag har inte heller någon lust med karuseller eller bergochdal banor nuförtiden. Det är väl då man får börja inse att man blivit gammal :(

  SvaraRadera
 5. Anita, man behöver inte vara gammal för att inte vilja åka runt, runt, upp, och ner......vadå gammal,när är man gammal? Kommer du till Svedala i sommar?

  Kram till Er!

  SvaraRadera