onsdag 3 april 2013

Hos frissan och vi kör mot Calpe

Tisdag och alla affärer öppna igen. Vi åkte till affärs-centrat vid N332 det tillhör La Marina, men vi brukar kalla det för Fulgentios affärscentrum, eftersom vägen till San Fulgentio går upp här. Här finns alla butiker Lidl, Mercadona, China-butik, Iceland, Skobutik och min hårfrissa. Idag var det dags att klippa sig och jag hade tur endast 10 min väntetid, och lika bra som vanligt. J


Efter att ha fyllt på kylskåp och dryckesvaror fortsatte vi norr ut förbi Alicante.


Vi närmade oss Benidorm och diesel-lampan började lysa så det var dags för tankning. Hittar en Cepsa och tankar för 1.401€/L. Benidorm bygger fortfarande skyskrapor. Vi kör genom hela Benidorm, kul att ha åkt igenom det hela.


Jag tror inte jag skulle vilja bo där högst upp. Visserligen en fantastisk utsikt men......nej inget för mej.


Vi visste att i Albir skulle det finnas en ställplats, ställer in koordinaterna och GPSen kör genvägar....småvägar in bland apelsinodlingar där det knappast går att mötas. När vi äntligen hittade dem, det var två stycken, så var där fullt. Nästa ställe var också i Albir, den var stängd! Såg en annan från vägen, men trots att vi körde runt hela så hittade vi inte infarten....bara att köra vidare. Testade även i Altea med samma resultat.


Ut på N332 igen och genom en del tunnlar.


Vi kommer till Calp och har hela klippan framför oss. Här skulle det också finnas en ställplats. Som vanligt gör vår GPS som den själv vill och vi tråcklar in oss på helt fel gator, hittar så småningom rätt, men som vanligt var där fullt. L


Vi fortsätter en liten bit och på en gata intill står flera bilar så vi parkerar här. Nära till Aldi och Mercadona, men vi har redan handlat. Vårens blommor efter hela gatan.


Sov bra under natten och vaknade till strålande sol och +14gr. Nu åkte stavarna fram för en långpromenad, vi måste ju utforska Calp lite grann, för här har vi aldrig varit tidigare. Bara några hundra meter fram fanns en fin strandpromenad, så den tog vi.


Klippan ser ut som gapet på en haj, tycker jag. På stranden har folk börjat strömma till och det är inte några stora vågor. Åh vad jag ångrar att vi inte tog med badkläder och lite fika. Här hade jag ju kunnat ta mitt dopp i Medelhavet, något som jag missat i år.


Vi fortsätter och kommer förbi några som spelar ett slags boule, men betydligt större spelklot, de rullar kloten. Klädseln är visst viktig för alla bär vita kläder. Som i Boulespelet så finns en "lille" men betydligt större. Vad vi kunde se så var "kloten" inte riktigt runda, men de hade en väldig fart över banan. Om någon vet vad det är för ett spel så tala gärna om det.
Nu har vi fått veta att det heter Bowl om det kan du läsa här.


Vi får syn på träd med orangea blommor.


Har aldrig sett så fina blommor.


När vi kom tillbaka, efter en promenad på ca 4 km med stavar, var det dags att tömma toan igen. Vi åkte bort till stpl Odissea och tömde tankarna för 2€ vi behövde inget vatten. Fortsätter den krokiga vägen mot Moraira.


Massor av bebyggelse och en otroligt kurvig väg. Här behövs verkligen murar för att hålla allt på plats. 


Man har utnyttjat höjderna för att få utsikt över havet, hus över allt.


Punta de Moraira heter klippan, men som vanligt finns det bara parkeringar för småbilar och vi fortsatte mot Xabia.


Kör genom hela Xabia efter någon stans att stanna och äta. Vi får se en bil lite längre bort från själva sandstranden och kör in bredvid. Nu var det dags att stilla hungern. När Ingemar går ut får han se skylten.....jaha även här vill de inte ha några husbilar, varken för restaurangbesök eller för ett dopp i havet. Vi står i alla fall kvar tills vi är färdiga innan vi fortsätter mot Denia.


Någon badstrand är det definitivt inte här, men vacker utsikt ändå.


Vi ställer in koordinaterna till en plats vi stått på tidigare i änden av Denia. När vi åker förbi hamnen så har ett par riktigt stora lyxkryssare ankrat upp där. Skulle tro att de är privata,


Det blåser mer på den här sidan och vindsurfarna passar givetvis på 
att utnyttja vinden.


När vi är framme så har solen gott bakom molnen eller tvärt om. Vi tar ändå en tur ner till stranden och där blommar Red Spik Ice Plant för fullt i både rosa.....


och gult  Cephalophyllum littlewoodii. De trivs i sanden.


Med tomma tankar är det inga problem att fricampa = fc.


När solen försvann, så försvann också de som var på stranden och nu ligger den öde igen.


Vädret har som sagt skiftat till det sämre idag, men vi är glada för att vi inte är längre in i landet för där har floderna svämmat över, så vägarna är inte farbara och på vissa ställen har vattnet skurit av vägen men djupa diken. Vi håller oss till kusten för säkerhets skull. J Tur vi kan kolla spansk tv med väder.  

5 kommentarer:

 1. Hej på er

  Tack för trevlig läsning och fina bilder, idag har solen strålat från en nästan klarblå himmel i lilla Ullis. Men man bör sitta i lä för att tycka det är skönt, men kallt på nattan mellan 8-10 minus, ha de gott o kör försiktigt.

  Siw o Stig = S.O.S.

  SvaraRadera
 2. Härligt inlägg som vanligt! Och fantastiska bilder... håller med - den där klippan ser faktiskt ut som ett hajgap :)
  Vilken vacker blomma den där orangefärgade - jättefin!
  Ni ser ut att ha riktig tur med vädret - här hemma är det soligt och fint men fortfarande ner mot 10 minusgrader varje natt... brrr...
  Ha det fortsatt gott på resan!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att ha en frissa som du vrit hos tidigare och det fungerar. Det kan var lite svårt ibland. Men enormt flina bilder. Det är egentligen helt otroligt att Benidorm vuxit och blivit en så stor stad. På 60-talet var det en liten fiskeby. Men det är fint där och i närheten. Men det var en fin sträcka som ni färdades på nu överhuvudtaget. Tänk att det varit sådana oväder där nere så vägar och hus blivit bortsköljda. Det är lite otäckt och de stackarna, som drabbas har det inte lätt. Bra att ni klarat ifrån det. Kör försiktigt och ha det så bra! Kramar 3 M

  SvaraRadera
 4. Fin i håret och trevliga bilder!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 5. Hej
  Fina bilder! Fräck klippa, Calp.. resten också för den delen. Så bra bilder!
  Spelet heter Bowls och visas en hel del på Eurosport. Här finns mer om ni råkar fastna och hejja på "han i vitt" :)
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bowls

  Ha de kanon!
  /Thomas

  SvaraRadera