måndag 29 april 2013

Europaresan 2012 - 2013 kostnader.

Nu börjar vi komma ifatt oss, vi har haft besök av bror Mikael, barn o barnbarn samt vänner och bilen är klar. Som vanligt har vi försökt föra lite bok över våra utgifter, om Marocko och vad det har kostat där kan ni läsa om i föregående inlägg.
Förra året körde vi 14650 km på vår vinterresa , den här gången har vi kört genom 6 länder Danmark, Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Marocko, det blev hela 16864 km varav 2500 km i Marocko. När vi nu skriver summor så är Marocko inte med i den uträkningen endast när det gäller km. 
Vi har alltid kört färjorna Helsingborg -Helsingör, Rödby - Puttgarden och det har kostat 3515 kr, till nästa år ska vi nog prova det där med brobizz.


När man kör så långt så går det åt Diesel och vi har gjort av med 1710 €.
 I dag kostar 1€ 0,899 kr, vill ni veta vad det blir i kronor, så ta € x 9 så blir det ungefär vad det har kostat.  
Nattplatser har varit både campingar, ställplatser och parkeringar = fricamping och det har kostat 314 €


Till Gasol har vi gjort av med 128€, inte lika mycket som förra året, kanske för att det var varmt i Marocko och vi var hemma under 3 veckor i julas. 
Mat måste vi ha vare sig vi är på resa eller hemma och vi har gjort av med 719€ under tiden i Sydeuropa. 
Ibland är det gott att äta ute och där har det gått åt 296€


Ibland har vi gjort utflykter med buss, åkt taxi och besökt museer mm, det är inte alltid vi, som pensionärer, går in gratis, 180€ har vi lagt på detta.


I år var vi i behov av nya däck, det tar på dem med så många mil. Dessutom är det billigare att byta dem i Spanien, här kostade det 849€ då vi även behövde nytt luftfilter, oljebyte gjordes i Marocko för 800 DH.

Sen har vi posten Internet, jag har ju haft Masmovil i Spanien till en kostnad av 114€ för 3 månader, men det kortet fungerade inte i min telefon, så jag köpte ett från Moviestar, det var endast internet och det var mycket billigare, bara 22€, det räckte hela månaden. 

Vi har haft en fantastisk resa den här gången också, träffat många nya trevliga husbilsåkare, träffat bloggvänner och gamla vänner från tidigare resor fått fina naturupplevelser och besökt spännande platser.  


Nu blir det att jobba på hemmaplan, trädgården väntar och våren gör stora framsteg. Många husbilar kommer att rulla på vägarna framöver, även vi.
Ha en trevlig Valborgsmässoafton alla.

3 kommentarer:

 1. oj, är det valborg redan. Här firas inte det så det faller lite i glömska. Jag hade tänkt försöka skypa med dig i helgen men det går inte för jag har ingen röst. Det går väldigt sakta framåt så vi får se till nästa helg kanske.

  SvaraRadera
 2. Tack för redovisningarna!
  Bra att veta!
  Vi har alltid åkt broarna när vi varit söderöver! Prisvärt och man åker när man vill!
  Trevlig Valborg!

  SvaraRadera
 3. Det är nog bra att föra lite bok om vad de respektive kostnaderna blir så det inte skenar iväg åt något speciellt håll. Att det inte kan vara gratis, det förstår vi så klart, men en del av kostnaderna kan man kanske dra in på eller i alla fall göra lite mindre. Men så är många av kostnaderna sådana om ni skulle ha haft hemma också. Så de skulle man egentligen räkna bort, men gör man en redovisning skall ju allt vara med. Men ni har fått en fantastisk resa för pengarna och tänk så många länder ni besökt och människor ni träffat. Det är nästan som att läsa en sagobok. Så härligt. Vi brukar också skriva upp de kostnaderna som har med själva resandet att göra för att hålla lite koll. I Danmark var det för en gångs skull riktigt billigt denna gång beroende på att danska kronan var nästan lika med svenska. Sån är bra. Men så kan man ju inte sitta och snåla heller, utan man vill ju leva livet när man är ute. Kul ändå att se sammanställningen. Bra jobbat! Huva vad tvätt det blir, men snart är vi igenom det värsta. Sköt om er och hoppas värmen kommer nu, för vi har släppt ut den sköna som vi stängde in i Brüggen. Tycker att det börjar att kännas skillnad. Stora kramar 3 M

  SvaraRadera