tisdag 2 april 2013

Annandag Påsk

Annandag Påsk är tydligen spanjorernas första vårledighet och då packar man in barn, picknick-korgar och strandmöbler i bilen och åker till stranden, tillsammans med släkt, vänner och bekanta.  
Där vi står har det varit en strid ström med bilar sedan klockan 10 i morse. Säkert minst 500 hundra bilar står nu över allt där det går att parkera. Bord och stolar har man med och festmåltiden kan börja. Barnen leker och stranden är full av folk, men det är i blåsigaste laget även om solen har varit framme större delen av dagen.


Det häftigaste motorekipaget får mycket uppmärksamhet och förevigas på kort.


Över allt i parken sitter folk, äter och umgås.


Och på stranden spelas det boll och grävs i sanden.


Har man otur så hamnar bollen i vattnet 
och då får man ta sig ett ofrivilligt dopp.
Han tyckte nog det var lite för kallt, av minen att dömma. J


En pappa tog sonen med i gummibåten, utan flytväst ! L


Vi tog en promenad och när vi kom till baka var en bärgare där för att hjälpa en skåpbil, som hade fastnat i sanden. Rätt som det var satt även bärgaren fast och fick kalla på hjälp.


Det tog ett tag innan bärgare nr 2 kom och vi fick underhållning en stund.
Vi har haft en härlig dag, men när man ser på tv så är det bara den spanska ostkusten, som har haft det fint. Inne i landet har det regnat så mycket att floder har svämmat över och broar förstörts även en camping var totalt översvämmad. Flera dödsfall har också inträffat i samband med översvämningarna. Vi fortsätter till okänd övernattning.

7 kommentarer:

 1. Margareth o Svenonsdag, 03 april, 2013

  Vilken härlig annandag påsk med folkliv o fint väder! Vi har fortfarande kalla nätter men underbara dagar. Det växer dåligt i trädgården men plötsligt blir det väl en explosition. Ha det bra! Kram

  SvaraRadera
 2. Ser ut att vara behagligt väder!!

  Åk sakta hem, det är vinter, på nätterna!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 3. Påsken är tydligen en stor familjehögtid i Spanien. Det säger i alla fall våra vänner i Madrid. Det är väl också ett vårtecken där nere att de tar sig ut till havet och omgivningarna där ikrng för att umgås och för spel och lek. Härhemma börjar en del vårtecken att komma, men det är för kallt. Solen har varit framme några dagar nu, men det är kallt ute. Men vi stannade hos vännerna i Råå igår och har åkt över bron till Danmark idag så nu hoppas vi på bättre. Ha det så gott. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 4. Hej, oj vad härligt ni har det!! Är så avundsjuk så jag är helt grön nu... Vill också :-)
  Men njut nu och njut för mig å! Här är våren på kommande dock det är skönt!

  SvaraRadera
 5. Mysigt med påskfest på stranden! När ni nu far hemåt gamla Svedala - glöm inte att ta med er lite sol och värme hit till oss frusna nordbor! ;)

  SvaraRadera
 6. Vad trevligt alla verkar ha det, utom de som kör fast i sanden.

  SvaraRadera