torsdag 18 april 2013

Vi njuter av vänners sällskap och pendlar mellan Tyskland och Holland.



Fortfarande har vi problem med kylen, så fort vi startar bilen så går säkringen. Nu gör vi så att när vi ska köra, så plockar vi ur säkringen och när vi stannar så sätter vi i den igen. Då får vi lite kyla i kylen och klarar maten tills vi kommer hem. Nu gäller det bara att inte köra för långa sträckor. 


Vi lämnar stpl Neer i Holland, för att fara till Designer Outlet i Roermond. Över allt blommar buskar och träd, kan det här vara en sorts Magnolia också?


När vi kommer fram, det är bara några mil dit, så möts man även här av fantastiska blomsterarrangemang.



Det är inte speciellt mycket folk, och det känns skönt att inte behöva trängas med andra köpsugna.


Det är inte billigt här och det kan man kanske förstå, när namnen är de stora modeskaparna Armani, Gucci, Dior, Converse mm. 
Vi kollade in priserna på de här söta barnskorna. Skulle ni betala 1500kr för ett på små barnsandaler? Eller 1900kr för en liten barnjacka till en ettåring? Inte jag i alla fall J sen får de vara hur söta som helst.


Jag handlade i alla fall på Spanska Desigual, ett hett namn på modemarknaden sägs det. Man blev glad av att gå in i deras butik det var mycket färger i glada mönster.


Det var inte bara av färggranna kläder man blev glad, även de fantastiska blomstersammansättningarna runt omkring.




Efter en sådan promenad så blir man hungrig, och den här mackan var underbart god.


Vi fortsatte sedan tillbaka till den Tyska sidan och en stpl i Brüggen  
N 51 14 33, E 006 11 23, här hade vi varit två gånger tidigare. Vädret var också underbart, med sol och + 26 gr kan ingen klaga.
Vi blev sittande ute till klockan 23.00 vem kan gå in när kvällen är ljummen. J Vi vet ju att det bara är tillfälligt, som vi har så här varmt, om ett par dagar sjunker temperaturen betydligt, men än så länge har vi inte behövt några långbyxor.


I morgon lämnar vi våra vänner, som vi haft otroligt trevligt tillsammans med. De åker vidare i Tyskland och vi styr kosan mot Winterswijk i Holland och firman Obelink, för att se om de har lite småprylar som vi behöver till bilen.

4 kommentarer:

  1. Tack igen kära vänner för att vi fick de här underbara dagarna tillsammans med er. Vi uppskattar att ni tog er tid att stanna till och vi fick uppleva lite kul ihop och framförallt prata ikapp lite när vi inte hade träffats på så länge. Härligt hade vi och dessutom underbart väder och vem kunde tro att man kunde sitta ute till 23 på kvällen. Vi har haft ytterligare en skön dag och åker idag till våra goda vänner och gamla grannar i Düsseldorf. Det skall också bli roligt, vi har inte setts på ett tag och vi ringde dem igår kväll och talade om att vi var på gång. Så vi skall dit på eftermiddagen idag. Hoppas ni hittar något kul på Obelink, vi får ta det nästa gång. Stora kramar till er båda från oss 3 M

    SvaraRadera
  2. Alltså... tekniken är såå bra när den funkar, vilket den dock inte gör alltid. Hos mig har ni inte uppdaterat på fem veckor... så jag har faktiskt missat massor! Trodde ni hade nätproblem... Nu har jag i alla fall läst ifatt!
    Ni har förstås hunnit med en del den här tiden och träffat 3 M också - kul! Trist med kylskåpet...
    Ha det fortsatt bra!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Visst är det tråkigt när saker går sönder men man får hanka sig fram!
    Trösten är att det kunde varit värre!

    Lev väl o
    Kram

    SvaraRadera
  4. Ni verkar ha löst säkringsproblemet bra genom att plocka ur och sätta tillbaka, man får vara lite uppfinningsrik!
    Nu har snön äntligen försvunnit från våran tomt men det dröjer innan vi kan sitta ute på kvällana som ni gör hihi Njut ett tag till.
    Kram

    SvaraRadera