fredag 19 april 2013

Obelink i Winterswijk och Automobilmuseum i Melle



Torsdag den 18/4
Vi lämnar våra vänner vid lunchtid för att åka på var sitt håll. Vi hade tänkt oss till Obelink i Winterswijk i Holland, vi behövde lite småsaker till husbilen och hoppades hitta dem där. Vi kom fram vid 16-tiden. Affären har byggts ut sedan vi var där sist tror jag och det tog tid att gå igenom det hela, för att hitta det vi sökte. Efter 1,5 tim så var vi klara för att åka mot Tyskland och en ny ställplats.


Den här gången blir det bara några mil till Ahaus och den stora parkeringen. 
N 52 04 29 E 007 00 09



Fredag den 19/4
Lite kyligare natt än tidigare, bara +9gr på morgonen. Ställplatsen ligger med gångavstånd till centrum, så vi tog en promenad dit, här ska finnas ett slott.



En något ovanlig fontän såg vi, annars var det ganska folktomt i centrum, kan tänka mig att här satt massor med folk för ett par dagar sedan när det var varmt.



Vi fortsatte mot slottet där var det gratis att ta sig en titt in i museet. Det låg i de två små husen vid ingången.


I det ena var det ett skolmuseum och i det andra gamla keramikkrukor mm. 
I själva slottet finns en teknisk skola numera.


Vi såg ett kyrktorn som såg konstigt ut, så dit gick vi. Det vi hittade var det här och det satte myror i huvudet på oss. Vi gick runt det hela och såg att den nya byggnaden var ihop satt med tornet. Kunde det vara en ny kyrksal eller konsertsal? Vi blev inte kloka på det och ingen info fanns att läsa. Jag har försökt få lite info via internet men där stod ingenting. Men håll med om att tillbyggnaden ser malplacerad ut med sin moderna utformning och det är inte fönster, som vi först trodde. Har någon en förklaring eller vet något mer, så ser jag fram emot den.



Nu var det dags att fara vidare och vi valde som vanligt småvägar mot Greven och söder om Osnabrück mot Melle, en stad vi inte besökt tidigare. Här trillar vi på ett Automobilmuseum och det ville Ingemar ta sig en titt på. 
Under tiden han gick in , jag var inte så intresserad, så rullade de ut den här, den luktade inte gott när motorn var igång, men den såg häftig ut. 



När Ingemar kom tillbaka hade han fotat 76 bilder på bilarna här kommer några av dem.










Det var allt som rullar på 2, 3, och 4 hjul i det här museet so t ex barnvagnar och cyklar










Museet var i tre våningar och kostade 8€ här kan du läsa mer och här är koordinater dit. N52 12 35 E 008 20 14 
Nu var vi hungriga och ville ha tag på en ställplats för natten. Hittade en i Petershagen som såg bra ut, men när vi kom fram så hade ett Tivoli lagt beslag på hela platsen.
Bara att fortsätta, här har inte våren riktigt hunnit ikapp ännu.


Dags att ställa in ny plats, vi kollar Bord Atlas, det blev några mil till, men se där lurade vår Berit oss….igen. L Vi kunde inte hitta den.
Nu är det tredje gången gillt. När vi står vid ett rödljus i Stolzenau så ser vi på vänster sida att det står husbilar, kvickt svänger Ingemar bilen till vänster och ner till floden Weser. Här står vi nu med utsikt mot floden och alla kanalbåtar. N 52 30 35 E 009 04 52



Nu har långbyxorna kommit på för varmare än +14 lär det väl inte bli.
Vi hade tänkt åka över Jylland och Fyn i Danmark  på vägen hem, men har nu ändrat oss, då vi ska fylla gasol i Burg på måndag och då får det bli den vanliga vägen med färjorna.
Vid nio tiden fick vi se ett fantastiskt fyrverkeri, det var fest inne i Stolzenau.
Nu närmar sig vår Europa resa sitt slut, räcker pengarna på kortet kan det kanske bli ett inlägg till annars så hörs vi i Sverige.

6 kommentarer:

  1. Hoppas ni hittade det ni ville ha hos Obelink. Det var ett otroligt museum som ni hittade. Det har vi nog inte hört om tidigare så det kan kanske vara något för oss på vägen hem. Vi har haft det underbart tillsammans med våra goda vänner i Düsseldorf och himmel vad vi har saknat varandra. Två år är en alltför lång tid, men nu skall vi ses igen i höst har vi sagt. Det blev extra sightseeing inne i stan idag. Det har byggts, rivits och ändrat sig enormt mycket, men det känns ändå som hemma. Struntade ni i att åka vidare i Holland? Trodde ni skulle ta en sväng till dit. Men nu börjar det nog att dra lite hemåt kan vi förstå. Sköt om er så hörs vi snart igen. Kramar 3 M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker absolut ni ska ta en titt på det där museet, där fanns även en massa flygplansmodeller i alla storlekar. Mats skulle säkert gilla att ta sig en titt. Nej vi kände inte för att åka längre i Holland och vi ska vara hemma tisdag, senast onsdag. Ha det fortsatt bra på er resa så hörs vi. Kram

      Radera
  2. Ni tuffar på så sakteliga, norrut. Ni kommer nog hem, lagom till värmen här hemma - idag har vi haft det hur härligt som helst! Kram

    SvaraRadera
  3. Det är nog skönt för er att komma hem igen. Det har varit ett roligt o sant nöje att få följa er genom Europa o in i Afrika! Fint skrivet och en massa bra kort. Nästan som vi var med.
    Ha det nu så gott och kör försiktigt sista biten. Nu måste det väl nästan kännas som om ni redan är hemma.
    Tack.

    SvaraRadera
  4. Vilket museum ni hamnade på, den ena barnvagnen var verkligen fin, tycker jag.
    Välkomna över gränsen till Sverige önskar vi er och Tack för en underbar resa "vi" har fått gjort genom er.
    Trevlig sista etapp
    kram

    SvaraRadera
  5. Margareth o Svenlördag, 20 april, 2013

    Tack för en fantastisk resa i era spår! Vi hörs! Kram

    SvaraRadera