tisdag 11 januari 2011

Var kommer vattnet ifrån????

I en av byarna här så finns det ca 20 "gupp" vid övergångsställena dessa "gupp" kan ställa till det för oss med husbilar. När jag hade diskat och drog ur proppen tyckte jag att det lät konstigt när vattnet for ut, men reagerade inte mer förrän Ingemar blev dyblöt om fötterna när han skulle gå ut. Det rann massor av vatten på golvet och frågan var ju var det kom ifrån. Vi förstog ju att det måste vara från kökets avlopp. Det är inte lätt att se något så vi började montera ner första skåpet. Ingemar är, som båtbyggare, van att krypa på trånga utrymmen och skruva.Såg fortfarande inget, då blev det dags att plocka bort lådorna, och där bakom såg vi vad som hänt. Avloppsröret hade hoppat isär, antagligen p g a alla inbromsningar vid gupp. Äntligen var problemet funnit och löst,man ska se det possitiva i allt, brukar jag säga, och nu blev det ju städat bakom skåpen där man annars aldrig kommer åt. Det tog hela eftermiddagen och nu har solen gått ned men det är fortfarande +17° ute. Vi har under arbetets gång blivit underhållna av en ny grupp sång och spelmän/kvinnor, mycket trevligt. Idag har det varit blåsigt ca 7 m/sek men fortfarande soligt och som mest +19°.

4 kommentarer:

 1. Inte kul när det plötsligt är blött på golvet, men skönt att ni kunde lösa det! När vi fick vatten på golvet visade det sig att det var en koppling i "mellangolvet" som gått sönder. Egentligen enkelt att laga, men gick inte att komma åt utan att såga sönder husbilen ovanför ena hjulet. Man undrar ju hur de tänkte när de konstruerade...?

  SvaraRadera
 2. Vatten och fukt är den optimala mardrömmen när man bor i husbil/husvagn. Får man inte koll på det är mögelkatastrofen ett faktum. Tur ni hittade felet och tur att det var sol, det hjälper till med uttorkningen.

  SvaraRadera
 3. Appropå Vägbulor så skall ni köra bil hos oss på "våran" gata. Där är det så mycket IS o snö så att man skulle kunna använda vår väg som Volvo testbana.
  Glad jag blev när Ingemar hittade felet. Han skall du vara stolt över Maggan.
  Hls från Anonyme Kurt. (tack för godkännandet av "bilden")

  SvaraRadera
 4. Hoppsan, tur att det märktes i alla fall att det inte blev massor m vatten som blev liggande och fukta! Dock inte kul med läckage!

  SvaraRadera