söndag 9 januari 2011

En tur mot Ronda med omnejd.

Vaknade vid tretiden i natt av smattret mot taket....regn. Svårt att somna om men så småningom blev det några timmars sömn. Nu var det ljust ute och vi kunde se hur det såg ut där vi i mörkret hade parkerat. Det första jag såg var en hotellskylt....men husen??? Ja det var varken fönster tak eller dörrar....men enligt skylten ett 4 stjärnigt hotell!!!
Eftersom Ingemar ville tillbaka till sjön för att se om Flamingosarna var kvar så startade vi tidigt idag. Solen sken, men att det inte skulle förbli så länge till, såg vi på himmlen. Tänkte idag ta turen mot Ronda, dit alla turister bara måste åka, även vi. Jag visade inte hur vägen från Ronda såg ut, för då hade vi nog aldrig kommit dit. Rätt som det var fick jag syn på "sagoslottet" ja det såg så ut, men var kyrkan i byn Olvera som tronade högst upp på "tårtan". Vi försökte oss på att åka dit, men som vanligt är dessa byar inte byggda för husbilar ¨, så vi åkte ur byn igen. Ingemar har ont i ett knä idag, efter en långpromenad i Torre del Mar, därför kan vi inte ut och gå runt i byarna, som jag skulle vilja. Jag har hela tiden undrat varför vi inte ser till några djur som betar, varken kor, grisar eller andra djur. Nu fick jag se dom, men dom ville inte vara med på foto endast getter som betade på sluttningarna, vi såg också svarta grisar. Efter hela vägen från Olvera hade vi sökt efter någonstans att stanna till för en fika, men här har man inte tänkt på rastplatser eller någon form av avfarter. Till slut kom vi fram till Ronda hittade en parkering för husbilen och började gå nerför den gågata som vi fann mitt i stan. Någon karta hade vi inte och var den berömda bron låg visste vi inte heller. Till slut frågade vi var den låg och vi var på rätt väg. Det första som dök upp var tjurfäktningsarenan. Efter mycket letande så hittade vi även den omtalade bron Puente Nuevo från 1700 talet. Regnet hade hängt i luften och nu när vi var på väg tillbaka till husbilen så kom det, något blöta om fötterna kom vi tillbaka, då fungerade det inte att larma av för batteriet var slut. Vi fick öppna med nyckel och då gick larmet naturligtvis igång, snabbt in och hitta min nyckel så vi kunde larma av. Så bar det iväg utför den krokiga vägen ner mot Marbella....och krokigt var det, så fort man tagit en kurva åt vänster fick man vrida ratten mot höger Ingemar hade fullt upp med att hålla ögonen på vägen....som tur var....för då såg han inte alla stup på min sida. Vägen är byggd på kanten av berget och slingrar sig runt, här fanns det en del p-platser och utsiktspunkter, men vädret lockade inte till att stanna det var bara +10° ute och regn. Till Ingemars glädje så började vi se havet vid horisonten och den kurviga vägen var slut, nu kunde han pusta ut. Under 2 dagar har vi hunnit avverka 510 km, vädret har varit ömsom sol och regn, en del blåst och bara +10°. Men en fantastisk naturupplevelse var det.

2 kommentarer:

  1. Kul att se lite annat än bara kuststäder och stränder,även om de också är VÄLDIGT fina:) Tur att ni inte är i Bolivias bergstrakter och kör i alla fall även om vägarna på era bilder börjar likna dessa lite smått , hehe ;) Och tur att pappa är en så skicklig förare! Synd att ni har haft det så regnigt nu. Men en tröst för er kan jag säga att vi har haft ösregn i ett par dagar här också med mycket slask. Snön ligger dock kvar som tur är så det inte blir för mörkt och dystert ändå :) Det blir kallt här snart igen hoppas jag.

    Ha det bra och hoppas solen och värmen återvänder till er snart.

    SvaraRadera
  2. Det verkar ha varit en mycket vacker tur. Den får vi lägga på minnet för framtiden. Ha dé!

    SvaraRadera