onsdag 5 januari 2011

Uteliggare och utflykt till Nerja med omnejd.

I natt hade vi sällskap av en uteliggare, 10m bakom husbilen. Han kom med sin "dramaten" där allt han ägde fanns. Han bäddade med en kartongbit, en tunn filt och sen sin sovsäck, där sov han, det kan inte varit bekvämt och kallt med endast +8°. Utflykten idag gick först till Nerja vi hade tänkt försöka hitta den parkering som man kan stå på när man ska besöka utsiktsplatsen Balcon de Europa, Nerja. Men som vanligt är det trångt i de gamla småstäderna och att ta sig igenom med husbil kan ha sina problem...det är liksom inte byggt för dessa nya fordon. Efter att ha snurrat runt ett tag så gav vi upp och ställde in Gps på en ställplats som vi fått av en engelsman. Vi tog väg N340 mot Almuñécar en mycket slingrig och vacker väg och med flera platser att stanna till på för fika eller fotografering. Här går A7 precis ovanför väg N340. Utikten blir man aldrig trött på, lika vackert överallt. Det börjar bli en vana att ständigt köra förbi eller missa en avfart och då kan man inte vända hur lätt som helst, så det är bara att köra tills man antingen kommer till en rondell (och det brukar det vara gott om) eller hittar en avfart. Vi hittade efter ett par km en avfart där vi kunde vända. På små och snirkliga vägar gick det både uppför och utför till La Herradura och till slut var vi framme vid parkeringen och den ev ställplatsen. Hit hade vi aldrig hittat utan koordinater. Det som skiljer den här platsen från många andra är alla murar och stenbelagda små gångar. Parkering med närhet till stranden. Vi gick en runda för att se hur här såg ut och kom till en liten väl skyddad småbåtshamn, ja nu var det ju inte bara små båtar som låg här, många för åtskilliga miljoner. Som den här tvåmastade segelbåten som Ingemar kollar in. Det var inte bara båtar som låg i vattnet....rätt som det var dök det upp två grodmansklädda figurer med dykutrustning. Vi återvände efter vår utflykt till en nu mera känd plats för oss, nu har de svenskar, som stått här ett par dagar, dragit vidare och några fransmän har hittat hit, den femte franska bilen rullade just in. Vädret idag +17° solig fm disig em vindstilla.

5 kommentarer:

 1. Platsen med murarna och stenbeläggningen såg väldigt fin ut. Uteliggare har vi sett många av i Spanien, ibland har dom ett helt tåg med vagnar och dylikt som dom släpar efter sig. Här hemma har vi även sett uteliggare som hade sitt natthärbärge på Skeppsholmen när vi var där med vår husbil, så dom finns även hos oss men dom är väl som tur är inte så många.

  SvaraRadera
 2. Han som sov bakom er kände sig nog trygg.Ibland har jag träffat på uteliggare i trapphusen när jag jobbade.Snö och 12 sek.m vind här, som vi hoppas avtar så vi kan åka till L-G:s födelsedagsfest kl 17.

  SvaraRadera
 3. Superfina bilder! Nu börjar det liklna något. Sådan natur som är på bilderna gillar jag =) Här snöar det en hel del nu. Jag 50 cm snö på fönsterbläcken som täcker sikten och bara 35 cm sikt kvar ut ovanför snöhögen. Snart ser jag inte ut alls. Var och skottade vid huset idag.

  SvaraRadera
 4. Fina bilder. Allra finast tycker jag den med murar och stensättning är. Ha dé!

  SvaraRadera