torsdag 27 januari 2011

Frigiliana

Svårt sova i natt då regnet öste ner, men bra att det kommer på natten för då kanske vi får fint under dagen....tänkte jag. Vi hade ju planerat att åka till Torre del Mar på marknad. Och när det var dags att åka ...ja då sken solen.

Efter lite mat var det dags för nästa utflykt....byn Frigiliana, som ligger endast 4 km från Nerja. Vägen upp var så där lagom kurvig och eftersom vi hade småbilar så var det ju inga problem att ta sig fram. Att hitta en parkering var svårare, men så småningom så hittade vi P-platser. Byn ligger på en brant sluttning så det finns massor med trappor. Vi hamnade mitt i byn och började gå första gatan framåt. Vi fortsatte genom gränderna och hittade fotbollsplanen, den låg ganska långt ner, med läktare efter bergskanten. Vi hittade ett bananträd med en blomma, gröna bananklasar har jag tidigare sett i Nerja. Vi fortsatte vår promenad upp för trapporna och ...... ......dom var många....... Michael har lite problem med trappstegen, men fick hjälp av tjejerna.......och nerför trapporna Till Julias förtjusning kom vi till lekparken mitt i byn. Och utsikten från en del gator var fantastisk och dessutom brant. Vet inte om jag skulle vilja bo här....det ser lite högt och rankigt ut. Ett bättre sätt att ta sig genom byn kan vara till häst....inga större parkeringsproblem i alla fall. Solen började gå ner och det började skymma. Vi återvände ner mot Nerja. Dagen startade med regn men slutade i solsken.....kan det bli bättre? Ca +17° och lite vind. Den här utflykten kan rekomenderas, kanske lite svårt med parkering om man har husbil, men har man tur så kan man säkert hitta en plats på de större p-platserna, men som de flesta byarna i Spanien så är det små och trånga gator. Om man vill se mer av Frigiliana så klicka här.

8 kommentarer:

 1. Skönt att ni fick lite fint väder till slut. Det blir ju lättare med utflykterna. Och Mikael ser ut att ha det bra. Tack för meil och bilder, båda har kommit fram!

  SvaraRadera
 2. Maggan! Måste berömma ER för era bilder. Tack för domk o ha de bra, hälsar Anonyme Kurt.

  SvaraRadera
 3. FELSTAVAT!
  Ta bort K et från domk, så blir det rätt!

  SvaraRadera
 4. Vad otroligt fint och mysigt det ser ut! Fascinerande att de byggt hus i de där branta sluttningarna...!

  SvaraRadera
 5. Vilen häftig by, den ska vi komma ihåg, kanske man kan åka dit med vespan. Vilken tur att solen kom fram.

  SvaraRadera
 6. Åh vad mysigt. Blir än mer ressugen nu.
  Dit måste man ju ta sig...kanske man borde hyra bil?

  SvaraRadera
 7. Vilken trevlig utflykt ni haft. Många vackra bilder. Dit vill jag helt klart någon gång i framtiden - inte allt för avlägsen hoppas jag. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Det verkar som om ni har en toppen- vistelse! Vi saknar er jättemycket, men unnar er verkligen att bara ha det gott! Kramar från Susanne och barnen

  SvaraRadera