fredag 9 februari 2024

Varma källor nr 2

Vi fortsätter mot Guadix, men stannar inte till. Vi var ju här 2017 och vill ni se bilder från vår promenad då, så kan ni läsa här om grotthusen .


Staden har vuxit och det är mycket bilar överallt.


När vi rundat Granada  och var på väg mot nytt mål, då blir det stopp! Vi stod still i 1,5 timma innan det sakta började röra på sig i vår fil. Vi blev till slut släppta att köra mellan långtradare ner på annan väg. Vi kunde se att det var en stor olycka längre fram vid en bensinmack. Tacksamma var vi att vi kunde fortsätta till ett rastställe och fika innan vi ställde in vår GPS på Los Baños ovanför Alhama de Granada.


Nu börjar det blomma i naturen, här lyser det lila.Olivträden står på rad, det är verkligen olivernas land.


Kommer till en stor Embalse/damm, som vi känner igen. Här var vi 2012 och här kan du se fler bilder. Fast då kom vi från motsatt håll och hade mycket uppförsbackar och kurvigt. Vi till och med campade vid "sjön".Det är mycket vackra vyer runt omkring oss. Alla färger på bergen från ljusgrått till mörkbrunt. Än har inte de nysådda grödorna kommit så långt, men jag kan tänka mig att det kommer att skifta i flera gröna färger.En hel del övergivna hus åker vi förbi.


Pga olyckan är vi 2 timmar sena till de varma källorna. Vi känner igen den krokiga vägen fram till badet. Förra gången fanns det dåligt med parkering, nu var det bättre med plats även för husbil.


Vi stannade till och kollade, men den där känslan av att vilja bada infann sig inte riktigt. Vi såg ca 4 personer som satt i vattnet, så nog hade vi fått plats den här gången.


Eftersom vi var lite sena ville vi ha tag på en ställplats och det fanns i Alhama de Granada med VA och gratis. N 37°0'19.0764" W 3°59'14.712"


Sov gott hela natten och väldigt lugnt. Funderade lite på tömningen, men det var inga problem det fanns 2 ställen att tömma på.


Ingemar valde den under luckan. 


Sedan var det kurvigt att ta sig ner och många stora lastbilar mötte vi. Ganska mycket trafik på den här lilla vägen.


Så småningom hamnade vi i Torrox. Vi har tidigare stått på en parkering bakom bilarna till höger, den är numera stängd. Här får man heller inte stå med HB, men som vanligt ser polisen mellan fingrarna när det är lågsäsong. Vi var ca 25 bilar som övernattade här.I morgon ska vi köpa ny telefon till Ingemar och nytt internet-kort, för 60 GB på oss två räcker inte en månad. Och absolut inte om det är sport på TV. Ett par nya skor till honom hoppas vi också kunna hitta.


Så här har vi åkt de här dagarna.

På fredag väntas det regn, temperaturen är något mer här vid kusten ca +17 gr men den blir lägre på fredag, men sen kommer solen tillbaka. 😀

1 kommentar:

  1. Vilka otroligt vackra vyer ni bjuder på uppe i bergen. Det ser verkligen fint ut. Blev det ändå tvunget med ett telefonköp till Ingemar? Nu när det är både skidor och skidskytte på TV förstår vi att det går åt en del GB.

    SvaraRadera