måndag 5 februari 2024

Besök i Granada och ny ställplats La Pezia

 Idag lördag hade vi tänkt åka till Granada, för att köpa ny telefon till Ingemar. Döm om vår förvåning när vi öppnade telefonen och den funkade. Vi bestämde oss ändå att åka dit för lite shopping.

Åker väg A-92 och kommer upp högt 1380m/öh. Solen lyser och mandelträdens står i blom. Kommer fram till Nevada Shoppingcenter. men hittar först ingen plats att parkera husbilen på. Fick köra runt några gånger innan vi ser en grusplan där det står husbilar N 37°8'41.2728" W 3°36'44.82" . Dåligt skyltat var det, men vi hittade till slut in, men först hamnade vi på väg ner till ett parkeringshus och fick backa upp därifrån. Höjden 2,90m var inte så kul. Jag fick leka trafikpolis ett tag då det var fullt ös på bilar som ville in i parkeringshuset. Som tur var så var alla bilister så snälla och tog inte illa upp för att en husbil hade kommit på villovägar. Allt slutade bra till slut.
Här är hela shopping centrumet under tak.


Eftersom vi nu inte behövde köpa en ny telefon till Ingemar, så fick han shoppa lite kläder i stället. Nu är det ju rebajas=rea nästan över allt. Själva centret är stort och det blev mycket gå, som kändes i höfterna. Vi hade säkert kunnat gå mera, men 2,3 km fick räcka och det var en lång väg till HB också.Sedan bar det av tillbaka och eftersom det var sen eftermiddag så valde vi La Peza, som låg närmast. Själva helikopterplattan med parkering var fullt upptagen. Platsen finns i Park4night.


Tillbaka i La Peza. Här står vi med fantastisk utsikt över byn.


 Utsikten över La Peza. Om man går genom byn så kan man komma upp på kullen bakom och få en fin utsikt åt ställplatsen.


Måste säga att det här är inte en plats för HB över 7,5m -8m. här finns 20 inrutade platser. Kan vara lite problematiskt att ta sig in med för lång bil.


Väl tillbaka tyckte vi på söndagsmorgonen att vi behövde en promenad igen.


Den här gången ner till byn och sedan uppför mot centrum. Eftersom det är söndag är allt stängt, men vi ser att det finns post, mataffär, bageri, klädaffär, apotek och en bar. Trånga gator som är enkelriktade.


Kommer fram till ett torg och där även ett rådhus finns. Soffor att vila på lite överallt. 
Här eldas det mitt på torget!Tanken var först att gå upp till utsikten ovanför staden, men då hade vi nog inte orkat gå tillbaka för det är brant nedför och även upp till ställplatsen, så vi nöjde oss med 1 km promenad i backarna.

Vart vi far i morgon vet vi inte riktigt ännu.7 kommentarer:

 1. Fina bilder och snygg jacka som pappa köpt 👍😃

  SvaraRadera
 2. Så härligt ni har det. Nu får ni fortsätta på detta sättet utan något mer strul! Vi har flera gånger sagt att vi skulle vilja åka i Spanien när mandelträden blommar. Vi såg en del på Teneriffa förra januari men inte alls så många.
  Sån tur att ni inte hann att köpa någon ny telefon...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så vackert nu när mandelträden blommar.🤩 Tyvärr så hände samma sak igen med telefonen tror den blir för varm vid laddning. Även min säger ifrån att den är för varm ibland. Det får nog bli en ny telefon till Ingemar i alla fall. 😥

   Radera
 3. Ja men ibland ska man ha lite tur 😄 Nu fortsätter vi utforska omgivningarna.

  SvaraRadera
 4. Bra att du testade telefonen innan ett nytt köp. Vackert med mandelträden, blå himmel och snö på bergen. Det ser riktigt behagligt ut. I morse hade vi också blå himmel -10grader, som snabbt blev mulet. Kramkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska aldrig ropa hej för tidigt.....vilket vi gjorde. Nu har vi samma problem och nu far jag inte igång den. Blir nog en ny telefon (den billigaste olåsta) i alla fall. Här är så vackert nu, särskilt uppe i bergen.

   Radera