fredag 2 februari 2024

Kylskåpet och La Peza Parkering

 I två nätter stod vi på Hispavans gård, för att få ordning på vårt kylskåp. De kollade gasen och brännaren, men någon kyla blev det inte. Skruvade loss röret där gasen kommer in och rengjorde (tror jag), sprayade alla kontakter som kablarna satt i, sen var det bara att vänta och se vad som hände. På kvällen så hade kylan börjat komma och på morgonen hade vi +4,5 gr i kylskåpet. Äntligen kunde vi checka ut från "bildoktorn" på Hispavan. Kylskåpet hade fått för dåligt med gas och jag tror de bytte något också. Glada var vi när vi for till Lidl för att handla.

Sen var det vart vi skulle åka....vi fortsatte mot Almería och sedan mot Tabernas, jättefin väg hela vägen. 



Här kom vi förbi Texas Hollywood. Vi har åkt här tidigare, men för att komma fram till själva Fortet, där många cowboyfilmer spelats in, fick vi tidigare åka grusvägen i dalen. Nu hade de byggt ny infart och den var asfalterad. Vi åkte fram, men aldrig in, vände och for tillbaka. Naturen runt omkring är precis som i Cowboyfilmerna.....nästan så man tror att en diligens ska dyka upp bakom buskarna.



Vi fortsätter mot Guadix och väg A92. Vi söker tömning i byn Abla och det var ordentligt skyltat så det var inte svårt att hitta. 



Fortsätter mot Guadix och nu är vi uppe på över 1000m/öh. Vi börjar skymta Sierra Nevada och där är det snö på toppen.


Mandelblommorna är på gång.


Vi når vårt mål för dagen, en p-plats även för husbilar. Som alla gllar vi vatten och här finns en Embalse dvs en uppdämd sjö.


Det märks att här är torrt och inte mycket regn har det kommit, som kan fylla på sjön.



Det står två husbilar före oss och en av dem är svensk, ett trevligt ungt par från Stockholmstrakten. Det blev äntligen en riktigt härlig soldag med vacker utsikt och så gott som ingen blåst.


Vi blev till slut 12 bilar och det var säkert flera som kom sent men inte fick plats. Under natten gick temperaturen ner till +0,9gr.
Vaknade till strålande sol och under dagen steg temperaturen till ca 21 gr. 


Vi tog oss en promenad i omgivningen. Mitt emot parkeringen var en byggnad som såg ut att vara en restaurang, men den var tyvärr inte öppen. Såg ut som om de höll på att renovera eller också hade den övergivits....tråkigt!



En vägvisare!? Långt att gå i så fall.







Vi står alla runt en helikopterplatta och där är upplyst på kvällen. Man har här klippt alla träden runt omkring och förhoppningsvis ska de hämta riset under våren.






En stor byggnad finns intill och jag trodde det var ett Museum, men där hade jag fel, det var inte för allmänheten. Vad det var vet jag inte, kanske någon form av kontor.


Vi stannade en natt till och tog det lugnt under resten av dagen. Jag som inte brukar kunna sitta i solen, kunde nu njuta i flera timmar. Passade också på att klippa Ingemar, syns tyvärr nte för han har kepsen på.


Vi blir en natt till och i morgon ska vi försöka köpa en telefon till Ingemar. Hans har åkt i golvet och rutan är svart, kan varken svara eller ringa på den. En olycka kommer sällan ensam .....sägs det, men nu får det vara nog!


1 kommentar:

  1. Nu får det vara nog med elände när en ny telefon är anskaffad. För övrigt ser det ut som om ni har det riktigt fint, fortsätt så!
    Själva längtar vi efter att någon gång komma ner den här tiden när manelträden blommar!!!

    SvaraRadera