onsdag 14 februari 2024

Promenad i Torrox

 Då var vi tillbaka på platsen i Torrox Costa. Här står vi bra och inte lika tätt med husbilar som på andra platser.

Att det hade regnat härom dagen märktes, när vi fick syn på  regnbågen bland molntussarna.


En dag blev det en promenad till Lidl och apoteket. En promenad på 2,1 km, som senare kändes både i benen och ryggen, men "man måste ju röra på sig" säger de som vet. På apoteket kan man både kolla blodtrycket och väga sin bebis.Sista biten tillbaka till bilen tog vi efter stranden. 
Nu börjar vårblommorna komma mer och mer, som den här gula Oxalis pes-caprae eller Getoxalis som den heter på svenska och är släkt med vår harsyra. Rena ogräset här, men jag gillar den.Stränderna är än så länge tomma på folk.


Men en fika i solen passade bra efter vår promenad.


Roliga barrträd finns här också, och det är en  Araucaria araucana (Molina) K. = brödgran på svenska. Roliga barr har den.


Hittade en ny blomma för mig och den kan man tydligen så hemma som frö, men den är ettårig och heter Reseda Alba=Vitreseda. 


Nu har vi tröttnat på det spanska fikabrödet, det är mest muffins och chokladfyllda croissanter. Vi vill ha riktiga bullar till fikat. Nu har jag bakat och som vi har kalasat på bullarna, fast några hamnade i frysen. 😋Idag blev det en tur till Chinabutiken nära El Ingnio. där blev det mera garn och ett nytt överkast, som fick följa med till husbilen.


Sedan blev det slappa i solen och Ingemar kollar sporten.
Idag +22,5 och halvklart. 

Grattis alla mina hjärtan, där hemma!!

2 kommentarer:

  1. Så skönt det ser ut när ni går omkring i shorts och t-shirt medan vi drar på oss långkalsonger när vi ska ut och promenera. Förstår verkligen att ni tröttnar på det sydeuropeiska kaffebrödet. Jag verkligen älskar vanligt gott vetebröd men har faktiskt aldrig bakat bullar i husbilen. Förr hade vi ibland med en lös ugn eftersom vi inte har inbyggd ugn men när vi köpte airfryer skänkte vi bort den.
    Ha det fortsatt fint!

    SvaraRadera
  2. Jag har bakat bullar/sockerkaka/muffins både i ugnen och i Omnian. Kan ju inte vara utan bullar. 😄 Vi har haft fantastiskt härligt väder och runt 20-22 gr =svensk sommar, här krävs långbyxor endast när det är runt 14 gr.

    SvaraRadera