söndag 18 februari 2024

Lite av en nostalgiresa.

 

Då var vi på rull igen! Det känns nästan som en nostalgiresa i de här trakterna, för det var här vi tillbringade de första åren 2010-2012 på våra vinterresor, 2013 blev det Marocko.

Vi börjar med att köra förbi Vattenhålet i Nerja. Det ligger under bron med A7 ovanpå. Här har vi många gånger fyllt våra vattenflaskor med fint källvatten. För många år sedan byggde de en anordning med bättre påfyllnad, men idag fanns inget vatten där, så Ingemar fick fylla våra flaskor från det vanliga röret. Det behövs verkligen regn här i Spanien.
Den här gången kör vi en väg vi inte hade åkt tidigare. Först var vägen ok men när vi kört av den större vägen till en mindre.....då blev det krokigt och Ingemar hade full upp med att ratta bilen i kurvorna. Kan bussar köra här så kan väl vi det också.

Jag hade hittat en ställplats i Càdiar och den finns med i Park4night. Visserligen bara 6 pl men vi var ganska tidiga, så vi hoppades att det skulle finnas en plats kvar. Och visst hade vi tur! Det stod några husbilar där och vi blev till slut 8 husbilar av olika nationaliteter. 


Vägen går alldeles nedanför platsen, men vi stördes inte av trafiken. Bra tömningsmöjligheter också. Se bara till att åka ut från samma som infarten, för den andra utfarten var brant.

Vaknade till en strålande morgon, men natten var kylig ca +4 gr. Nu skulle vi iväg igen, men först frukost, läsa tidningen och tömma.

Vi funderade på vilken väg vi skulle ta, ner till El Ejido eller mot Canjàyar som också har en ställplats vi besökt tidigare.


Det blev till El Ejido, då det såg ut att vara bättre väg dit. Och visst var det bättre väg, både större och bredare och inte fullt så kurvig.


 

Vi blir omkörda av en massa MC och vi kan förstå varför de gärna åker här. 


Otroligt vackra vyer och tyvärr ger inte bilden den rättvisa. finare i  verkligheten.Ingemar gillade den vägen. och nu var vi nere vid odlingarna igen. De stora plast-taken är ju så tråkiga att se, men vi förstår att våra tomater, sallader och mycket annat grönt kommer härifrån.


Nog är det konstigt att man alltid dras mot vatten. Vi gillar att åka i "bergen", men vi gillar också värme och vatten, trots att vi ännu inte har badat i år.


Vi passerar Almeria och kör mot Cabo de Gata , det är också en del av tidigare resor och med mycket minnen.


Cabo de Gata är ett stort Naturreservat. Dess ursprung är av en enorm vulkanisk kedja som löper mellan den här kusten och ön Alboràn, Det är lava och aska som format det fantastiska landskapet. En del legender finns det också, som den om den berömda "Treasure of Cabo de Gata" Traditionen säger att det finns en grotta full av ädelstenar, nära White Candle-tornet, men den har aldrig hittats. Tur är väl det. Vi ställer in en parkering nära byn Cabo de Gata och här blir vi inte ensamma. I början var här fullt av både småbilar och husbilar, men eftersom det är slut på helgen åker många spanjorer hem och vi stannar kvar över natten. Stranden alldeles intill, men vi såg ingen som badade, de flesta satt i sina stolar och njöt av solen. Än så länge kan man fricampa i Spanien, men snart börjar våren komma och stränderna fyllas av spanjorer blandat med turister. Då vill inte polisen ha oss med husbilar här, då rensar de upp.Vi tog en kort tur på stranden innan det var dags att gå in och fixa mat och blogg.
Idag har det varit ca +22 och lite vind. Enligt prognosen så ska det bli varmt och soligt minst en vecka till. Nu stannar vi i de här trakterna några dagar. Ha de gott alla!
4 kommentarer:

 1. Ser fint ut uppe i bergen men havet drar också, precis som du skriver. Att stå så tätt på en sådan ställplats, ser jag inte som någon njutning. Fast man håller sig väl inte vid bilen utan är ute och rör sig, kan jag tro. Havet och stranden ser absolut lockande ut, så passa på att njut av värmen. Här hemma har det precis börjat snöa.
  Natti natt Kramkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nog är det konstigt att vatten har sådan dragningskraft. Det är också varmare på nätterna vid kusten. Alltid kul att se lite andra vyer emellanåt.

   Radera
 2. Så vackert det är uppe i bergen men förstår att havet lockar när vädret är fint. Alla växthus i plast ser ju inte roliga ut, men fina grönsaker vill en ju gärna ha.
  Efter en fin solig lördag har grådiset, duggregnet och lite snöflingor kommit tillbaka….

  SvaraRadera
 3. Ja alla plasttält/ växthus är ingen rolig syn och det finns det mycket av i de här trakterna. Kanske därför vi gärna far in i landet lite då och då. 😄

  SvaraRadera