onsdag 7 februari 2024

Varma Källor runt Granada

Efter La Peza ville vi undersöka hur det var med de varma källorna vi hittade i De 10 bästa gratis termalbaden i Spanien, om den är på annat språk går det att översätta. Jag kollade med Google maps var de närmaste låg. Alltså åker vi tillbaka en bit och förbi Guadix innan vi tar av från den större vägen. 
GPSen visar in oss på en något dålig väg. Massor av gropar tidvis och hastigheten ca 30-40 km, mer gick inte att ha. 


Får se grottor i bergen, en med en riktig dörr i. Man undrar ju hur det är att bo inne i berget. Säkert ok på sommaren då det är väldigt varmt ute, då kan det nog vara svalt och skönt....men vintern? Ja nu har de ju ingen riktig vinter, som vi är vana vid, men vi har ju upplevt kalla nätter.


Vi kom fram till själva platsen, men med bilar både framför och bakom, blev det inga kort tagna så jag lånar från internet. Enligt bilden var det gott om plats, men inte i verkligheten.


Vi såg den lilla sjön från bilen och det var mycket folk som satt på stranden. Tyvärr dåligt med parkeringsplatser, var enda plats var upptagen. Nog hade jag önskat att få testa på det varma vattnet som sägs vara så bra för kroppen, men det var en bra bit ner till vattnet. Vi stannade inte utan fortsatte framåt.


Dåligt med tömning av sopkärlen var det också.


Nog märks det att det har varit dåligt med nederbörd här i Spanien. Alla dammar har dåligt med vatten, ca 20m ner ligger vattnet och stränderna, där det skulle ha varit vatten, blir överväxta.Vi fortsatte mot Zujar och vidare mot Bácor där det skulle finnas en ny ställplats. Den finns med i Park4night. Lite krångel med GPS som ville ta en annan väg in, men vi följde skyltarna.


Lite brant upp, men vår bil hade inga problem. Här finns 9 platser, 
mning av gråvatten, samt vatten. Däremot ingen toatömning, det saknade vi. Tyvärr så finns det de som inte följer reglerna och struntar i var de tömmer sin toa. Vi blev helt själva här, men vi sov lugnt.


Så här såg första rundturen ut.


Fortsättning på resan följer......

1 kommentar:

  1. Så fina vyer men synd att det inte kunde bli något bad i de varma källorna. Vi råkade ut för samma sak när vi var i Toscana och skulle besöka ett bad med varma källor. När vi väl lyckats trassla oss in i byn var det så fullt med bilar och människor att vi drog en suck av lättnad när vi kom ut därifrån utan några större skråmor, så det blev inget bad för oss heller.

    SvaraRadera