söndag 11 februari 2024

Telefonproblem och trafikkaos.

Torrox costa känns nästan som hemma för oss, eftersom vi under flera år i början av våra utlandsresor höll till här. På den tiden kunde man stå lite var stans och fricampa, idag finns knappt några platser kvar och då är det oftast överfullt med husbilar. Jag har aldrig tidigare sett så mycket husbilar som i år.


På stränderna är det mest hundar, som nu får springa lösa, vår och sommar är det förbjudet med lösa hundar på stränderna.Så var det dags att leta upp ett Media Markt för att köpa ny telefon till Ingemar. Vi hittade ett jättestort köpcentrum i norra delen av Torre del Mar El Ingenio. Med en hyfsat stor parkering för husbilar. 


Först blev det köp av en telefon (den billigaste) och det blev en Samsung Galaxy A23 för 199€. Sedan var det ett kort för internet och för det fick vi gå genom hela affärs-centrat till andra ändan. Där hittade vi Vodafone. Men som vanligt hade vi glömt passen, så Ingemar fick gå tillbaka till husbilen och leta fram sitt pass. Ett kort med 120 GB kostade 30€ för 28 dagar. 


Vi hade ju tänkt sätta kortet i vår Router, men se det gick inte alls som vi hade tänkt. Vad gör vi nu? Jo vi söker upp Ulla och Torgny i Malaga där kan vi kanske få lite hjälp. 
När vi kommer dit blev vi bjudna på mat och dryck så det blev ingen fix av routern. Vi hade en trevlig kväll och testade Ingemars nya kamera i stället.På fredagen var det regn hela dagen, så då passade det bättre att jobba med routern, men så lätt var det inte. Vi fick ge upp och använde i stället Ingemars nya telefon som router. OBS! ha alltid en extra telefon med, det kan behövas ibland när det strular. Nu kunde han följa sporten utan att vara orolig för GB, men ingen kan ringa till honom. 😄
Nästa dag lördag var det dags att söka tömningsstation. Tyvärr så lyckades vi dåligt även där. Enligt kartan i IHusbil så skulle det finnas en bakom Carrefour (nära flygplatsen) men där fanns ingen, bara en massa husbilar på grusplanen. (undras var de tömmer sin toa?) Vi bestämde oss då för att åka vidare mot Torre del Mar igen för där fanns VA på en mack.


Med vår vanliga otur så hamnade vi i bilkö igen. Strax utanför Torre del Mar hade det tydligen hänt en stor olycka, för hela vägen var avstängd från båda håll. Denna olycka påverkade trafiken i hela Torre del Mar....köer överallt, även massor av långtradare och bussar! Vi hamnade till slut på vår förra plats i Torrox ca 2 timmar senare än vi tänkt.
Nu tar vi det lugnt ett tag, sedan vänder vi nog norr ut igen, för här nere är det helt otroligt mycket husbilar och trångt överallt samt dåligt med tömningsplatser.


2 kommentarer:

  1. Trodde Ingemar hade fått igång sin mobil, jag har kanske missat något du har berättat tidigare. Det blev en extra runda med bilen och så kom ni i bilkö igen. Visst är det då tur att husbilen har allt man behöver i dom lägena. Man kan lätt göra fika och gå på toan. Nu får ni ta det lugnt ett tag och titta på sporten. Kramkram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå visst fick vi igång den, men sedan när vi laddade den så blev det svart igen. Tror det är något med batteriet. Nu är problemet routern som vi inte får att funka som vi vill, men det får vi fixa hemma.

      Radera