tisdag 30 januari 2024

Ny ställplats och kylskåpsproblem igen.

 I söndags eftermiddag lämnade vi Kurre, efter att han hade kollat över kylskåpet. Tyvärr hade vi upptäckt att det stannade under natten. Kurre blåste ur skorstenen och mixtrade lite, sen var det igång igen. Kollade även att elen gick fram och det gjorde den.

Nu blir han ensam en vecka till, sedan är det hans tur att åka hem.


Vi börjar med att köra söder ut och eftersom vi startade sent så gäller det att hitta en plats för natten. Överallt ser vi massor av husbilar som fricampar.


Vi testar Carolinas söder om Aguilas och har tur då en plats var ledig. Trolgtvis en spanjor som varit ute över helgen och nu åkt hem.

Nästa fm drar vi iväg söder ut igen. Nu har mandelblommorna börjat blomma, men de är precis i början av blomningstiden. Om de här var mandelblom är jag inte så säker på.


Vi fortsätter mot Almeria.Vi började få ont om diesel och ville ha tag på en Plenoil-mack för de är billigast. Söker på GPSen och den visar oss någon mil bort efter AP7, men vi hamnade helt fel. Först hade vägen rasat ner till hälften.


Sen var det översvämning.....och vem vågar åka där? Som tur är så kan Ingemar vända vår 7,5 m bil på en femöring, så det gjorde han och vi fortsatte vidare mot Almeria där vi hittade en Plenoil där tog de 1.399€/L mot övriga 1.599€/L                               


I Almeria stannade vi på planen bakom Konserthuset. Tidigare har vi fått stå nära K-huset, men nu får man inte stå där utan de har flyttat platsen en bra bit norr ut. Vi hade ändå inte tänkt stanna utan bara besöka Chinabutikenför att kolla deras utbud av kläder. Hittade inget av intrsse så det blev en kasse garn som fick följa med till HB.
Redan på morgonen hade vi märkt att det var ovanligt varmt i kylen igen. Nu var det dags att grunna på vad felet kunde vara.
Men innan dess måste vi hitta en nattparkering.


Och det fick bli här i Roquetas del Mar. Strax intill finns 15 platser för husbilar under lågsäsong, men den var ju full. Vi stannade här, utanför ett hotell, tillsammans med minst 15 andra HB. Här sov vi lugnt. 
Men något kallt kylskåp hade vi inte. Ingemar bytte gasoltub ifall det kanske kunde bero på det.
För att få tiden att gå och vi behövde tömma tankarna, så jag letade fram en tömniingsplats någon timma bort, till Canjáyar.


Nu blir det upp i bergen och Ingemar är orolig för att det är en liten och brant väg. Men det var en jättefin väg, visserligen lite kurvig, men i övrigt ok.


Ser många hus som byggs med halva huset in i berget.


Undrade vad dessa orangegula högarna var? Jo naturligtvis mandariner/clementiner. Hit kommer lastbilarna och fyller flaken med frukten som sedan körs vidare. Vi ser stora odlingar av dessa goda frukter.


Vackra vyer och solen kommer fram emellanåt.


Vi kommer fram till Canjáyar som skyltade ordentligt med ställplats och tömning. Några bilar hade stått här över natten och platsen är gratis. Eftersom vi inte har någon kyla så stannade vi inte för att kolla själva byn. Nu bestämde vi oss för att fortsätta mot Vera och Hispavan. Nu måste vi få hjälp med kylskåpet!Väl framme fick vi hjälp med en gång. Nu står vi här över natten på deras gård. En mätare har suttit i frysen i några timmar och där är kallt, men i kylskåpet är det fortfarande +16 gr 😞 Nu får vi se hur det ser ut i morgon. Vi åker inte här ifrån innan de fått ordning på kylen.

2 kommentarer:

  1. Så vackert med de blommande träden, de lyser verkligen uppe i bergen. Ja det syns på era bilder att det är mycket husbilar överallt. Känns det som man måste vara ute tidigt på dagen för att hitta plats? Nu håller vi tummarna att det blir ordnning på erat kylskåp, en gång för alla. Kramkram

    SvaraRadera
  2. Så fina bilder med vyer längs vägen men oj vad husbilar det är ute och åker….
    Nu tycker vi ni gör rätt i att inte lämna dem förrän kylen fungerar som den ska så ni kan fortsätta er färd utan bekymmer!

    SvaraRadera