måndag 29 januari 2024

Tomas och Noel i Spanien

 I tisdags natt kom de, men då sov vi, så vi fick hälsa på dem på onsdagen. De kom från snö och kyla till sol och 23 gr, vilket Tomas gillar. Vi tog det lugn första dagen och började med att kolla omgivningarna. Poolerna besöktes och lite solande.



Sen var det dags för Kurre (mågen och allkonstnären) att kolla vårt kylskåp. Kompressorn kom fram och det blåstes rent.....och sedan funkade kylen igen, eller åtminstone tidvis, för det fanns mer sot i skorstenen men det fixade han lite senare,


Vi tog en tur till stranden, för Noel ville plocka snäckor. Fanns tyvärr inte så många, men några fick följa med hem.


Läxor fick Noel med sig och de måste göras.


Själv besökte jag min frisör i San Fulgentio. Hon är den som klipper mig bäst. 


Vi hade bestämt att äta ute de dagar de är här. En av dagarna blev det en bar som serverade hamburgare och dessutom spelade Engelskmännen Dart. 
Tomas kom med och slutade på en 3:e plats. Noel fick göra ett test med 3 pilar och den sista hamnade mitt i prick. Applåder fick båda från de andra spelarna!


På torsdagens fm besökte vi fågelparken i Torrevieja. Här fanns massor av fåglar att titta på, även hönor och tuppar fanns det gott om.


Vi lyckades få syn på en grön papegoja.


Och ett roligt klätterträd för Noel.


Parken är stor och det blev en promenad på ca 1,4 km. Bra motion för mig, men jobbigt för ben och rygg, tur det fans soffor att vila på.
På kvällen blev det Restaurangbesök med spännande mat.


Fredagen skulle bli varm och solig igen och då passade de på att skaffa sig lite solbränna. En av dagarna var de till poolen och där tog Noel sig ett dopp eller var det tre dopp, för att pappa skulle fota. Det ska ju synas att de varit i Spanien! 😁Lördagen ägnades åt Go-kart. Här fick Noel åka med pappa först och det gick fort. Han fick även styra.



Sen var det dags för att testa själv och det tyckte han var jättekul.


Kvällen avslutades med ett besök på en Pizzeria XXL  det var svenskar som ägde den. Ingemar, jag och Noel delade på en XXL pizza, och vi blev proppmätta.


Sista frukosten och den intas i solen.


Och Tomas passade på att bättra på solbrännan innan det var dags att åka till flygplatsen.


De var jättenöjda med sin minisemester här med oss. Nu ska Noel sammanställa dagarna och berätta för fröken och övriga klassen vad han har varit med om här nere. Hoppas de får en bra hemfärd.


Vi kommer att fortsätta söder ut, men först ska Kurre kolla kylskåpet och elen till det.

4 kommentarer:

  1. Vilken mysig semester far och son fick och skoj för er att få träffa dem. Vilken bra hemuppgift att få berätta för klasskamraterna om sina upplevelser.
    Sen är det bra med händiga män så ni fick hjälp att blåsa rent så kylskåpet fungerar igen. Nu får ni ha en fortsatt fin vistelse och jättefin i håret blev du!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de tyckte det var kul och det var ju Noels första flygtur. Kurre är en klippa det han inte kan det lär han sig. Vi fortsätter vår resa och ser fram emot att hitta nya platser.

      Radera
  2. Kul för er att dom kom ner och hälsade på er, och så kul att dom kunde få lite sol på sig också. Kan tänka mig att detta var en härlig upplevelse för Noel att få åka o hälsa på er. Fortsätt att njuta i värmen, och visa dej för alla i din fina frisyr som blev så bra. Ha det fint

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dom hade verkligen tur med vädret. Tomas är ju den som älskar sol och värme. Tack jag blir alltid nöjd när jag klipper mig här nere. Nu drar vi vidare på nya äventyr.

      Radera