tisdag 9 januari 2024

Nyårsafton 2023 och barnvakt

Nyårsafton firade vi tillsammans med 2 av våra minsta barnbarn Mindy och Toddy. I Spanien hade jag hittat silikonformar som passade att göra kylskåpsmagneter i. Det gäller ju att kunna förströ barnen så de inte hamnar vid TV.





På kvällen var det dags för lite nyårsmat och eftersom vi hade barn med så blev det Raclette, där alla fick göra sin egen mat. Och nu passade det bra att tända den egen gjorda ljusstaken. Vi klädde även om oss och Mindy hade en finklänning med guldtrådar.






Det är lång väntan tills klockan är 12 och då kom Sjoelenspelet fram och de kunde få tiden att gå.




Att fira nyår hos farmor och farfar betyder att man har fri utsikt mot stan och kan se alla fyrverkerier från balkongen = första plats. 😁



Det blev en lång tid i blåst och kyla, men vad gör det när det är så spännande med alla explosioner på himlen.


Kusinen Noel kom på Nyårsdagen och då blev det vinterlek i den lilla snö som fanns.




Efter att ha lekt i snön så blir man hungrig. Mindy hjälpte farmor att fixa pizza.


När Noel åkt hem så var det dags att plocka fram lite pyssel igen och den här gången blev det korsstygnstavlor. Inte lätt att hantera nål och tråd, men det gick bra, fast farmor och farfar fick rycka in och hjälpa till när tråden trasslade.



Äntligen har isen lagt sig på sjön och håller kylan i sig så kan man nog plocka fram skridskorna och fiskegrejor.



Nu har vi kommit in på 2024 och innan skolorna ska börja så är det utbildning av lärarna, då är fritids stängt, så Noel fick komma hem till oss. Visserligen är jag inte bra i ryggen, men Noel är duktig på att roa sig själv. Vi plockade fram ett 1000 bitars puzzel och han hade inga problem med att sätta ihop det. Det räckte med att visa honom en bit så viste han var den skulle ligga. 
Nu hann vi inte lägga hela puzzlet, för här har vi också en duktig konstnär. Noel har gener både från mamma och på pappas sida. Och nog märktes det. Här målas den islagda sjön med pappa som fiskar och flygplanet som vi ska åka med till solen.


Nu räknar vi dagarna tills vi ska vända tillbaka till solen. 


2 kommentarer:

  1. Så mysigt ni haft tillsammans med den unga generationen. Visst är det skoj att pyssla och många gånger har inte föräldrarna den tiden. Vilken duktig konstnär Noel är men nog förstår vi att ni ser fram emot att få återvända till värmen.

    SvaraRadera
  2. Ja vi passar på att njuta av dem för nu blir det 3 månader tills vi ser den igen. Ska bli så skönt att komma ner till värmen igen. Jag gillar ju vintern men inte så kallt som det varit de senaste dagarna. Ni hittar så många fina ställen att besöka som vi aldrig hört talas om. Ha de gott!

    SvaraRadera