fredag 19 januari 2024

Söker ställplats med el

I 3 dagar var vi tillsammans med kompisarna Ulla och Torgny och lika trevligt och mysigt som vanligt. Sedan var det dags att åka vidare mot Torrevieja. Vi har ingen kyla i kylskåpet så nu var vi på jakt efter en ställplats med el.


Vi följer kusten tillbaka och överallt ser vi husbilar som fricampar.


Praktiskt med små husbilar då tar man sig fram nästan överallt.


En del tar sig ner på ställen vi inte skulle välja.


Vid Aguilas viker vi av mot Lorca. Nu blir det in i landet.


Vi hade ställt in på en ställplats nära Totana, men glömt kolla vad GPSen var inställd på, så naturligt vis körde den in oss mitt i stan dvs närmsta vägen inte snabbaste. Fina rondellfigurer fanns det i alla fall.


Men vägen blev mindre och nästan så vi fick lust att vända. Så kom vi ut på en annan väg, som var bättre. Hittade en repsol, där vi bytte gasolflaska för 14.64€. Fortsatte sedan efter GPSen som ville ha in oss på en väg där det stod endast för servicefordon med tillstånd. Ja ha vad gör vi nu då? Finns det någon annan väg?


Vi valde att leta på Park4night efter en annan stp med el och hittade Area de servicio Agetrans för 14 € inklusive el. inte långt därifrån.


Kör in på denna stora plats för lastbilar mm och funderar på var vi ska betala. En annan HB kom och bommen gick upp. Kollade med en Holländare och det visade sig att man skulle betala och skriva in sig vid cafeet, så det var bara att göra detsamma. Vid varje plats fanns eluttag samt vatten, tömmning fanns utanför själva stp. På kvällen kom personalen och sopade hela platsen, samt såg till att allt funkade. Väldigt rent och prydligt och vi blev till slut ca 15 HB som sov här.


Nästa dag tänkte vi att vi skulle hitta den andra stp som vi letade efter igår. Den här gången använde jag kartan på telefonen och då fick jag andra vägval dit. Här nedan kan ni se hur nära vi var. Den väg med röda pilar åkte vi igår och den blå idag. Kanske var det meningen att vi inte skulle dit igår, för när vi kom vid 13 tiden fanns bara 3 platser kvar och de fylldes snabbt.

37.7928, -1.5103 (lat, lng)
N 37°47'34.0836” W 1°30’37.116”


Ställplatsen är inte stor, men i 2 etage och endast 25 platser, men billig 8+3 el = 11 € per dag. Så här stannar vi tills på söndag då vi drar oss mot Torrevieja.


Varför Torrevieja igen? Jo för den 23/1 kommer sonen Tomas och lille Noel hit ner, för att njuta lite värme och sol. Och enligt väderprognosen på Klart.se och Yr så får vi mellan 19 till 23 gr och strålande sol, i alla fall bättre än hemma. 😃


1 kommentar:

  1. Tänk att man aldrig kan bli klok på GPS:en och de vägval den gör! Det är lika spännande var gång.
    Skönt att ni hittat en bra ställplats tills ni åker mot Torrevieja igen och skoj att träffa son och barnbarn.

    SvaraRadera