söndag 10 april 2022

Nu åker vi


Efter åter en snöig dag kände vi att nu är det dags att ge sig iväg lite söder ut. Inte för att vi tror det ska bli varmare, men för att få lite ombyte på vädret. Kollar vi Klart.se så blir det inte så mycket bättre, men har vi tur kanske vi kan få se lite grönska och kanske även blommande vårblommor. Kollar vi ut här hemma, så lär det dröja innan vi kan få ge oss ut på flotten och ta oss ett dopp.


Så nu styr vi mot Danmark till att börja med. Det börjar bra med strålande sol, men fy sjutton vad det blåser.


Eftersom vi har tom gasoltank, så passade vi på att fylla i Halmstad innan de stängde. Sen bar det iväg ut igen.


Nu har vi siktat in oss på broarna till Danmark. Dagen innan vi drog iväg gick jag in på Öresundsbron och kollade mitt kort. Det visade sig att jag hade fått ett nytt bankkort så siffrorna stämde inte och nu behövde jag ändra. Vilken tur, annars hade Brobizzdosan inte funkat. 


Vi kom upp på bron och det pep till i dosan.... det kändes jättebra. Nu vet vi att allt funkar på nästa bro också.


När vi passerar Stora Bältbron kommer vi in i ett riktigt oväder. Det blåste bra och väderkvarnarna snurrade för fullt.


Solens strålar kämpade för att ta sig igenom molntäcket.


Fina vägar i Danmark och nu skulle vi ha tag i en plats för att övernatta. Tyvärr är vi lite sent ute så det kan bli lite problem. 
På Park4night hittar vi en gratis ställplats för 10 bilar alldeles vid vattnet i Middelfart N55.494345 E 009.703788
När vi kommer fram så verkar det fullt och vi tänker åka därifrån, men då kom en man ut och vinkar till oss. Han hade en liten "plåtis" och kunde flytta den så vi kunde få plats. Nu blev det inga 4m mellan husbilarna, men vi sov gott så det var nog inga problem.


Redan vid 10 tiden hade flera av de 10 bilarna åkt. En fin gratis ställplats med toa, men här blir fullt fort så det gäller att vara här tidigt. Det finns även 3 timmars platser, men det får ju bli bara på dagen.


Fina promenadstråk när vädret tillåter.


Nu far vi vidare mot Tyskland.




1 kommentar:

  1. Den där härliga känslan att äntligen vara på väg!
    I år verkar det redan vara otroligt många husbilar ute redan så det blir nog att söka sig en övernattningsplats ganska tidigt på dagen. Ha en fortsatt fin tur på väg mot tulpanerna!

    SvaraRadera