tisdag 12 april 2022

Från Middelfart till Gnarrenburg

 

Vi vaknade i Middelfart i Danmark till strålande morgonsol, men fortfarande kallt och blåsigt.

Problem fick vi direkt när jag skulle öppna en låda och fick knoppen från i handen. Fram med verktygslådan och som tur var hade Ingemar varit förutseende och köpt ett nytt lås tidigare, nu var det bara att montera dit det. Det är inte bara låset som gav oss problem, vår vattenpump låter förfärligt och vattnet spottar fram, som när det är luft i systemet. Vi har haft problem tidigare med pumpen, kanske dags att byta den?

Sen var det dags att ge sig iväg igen. Det första var att tanka diesel, vi hade sett en tankstation innan vi åkte ner till ställplatsen, den glömde vi, men hittade en i Kolding med bra pris 13.90 Dkr som blir 19.02 Skr.   


Vi närmar oss gränsen till Tyskland och på andra sidan var det lång kö för att komma in i Danmark. Vi hade inga problem med att komma in i Tyskland. Nu blir det motorvägar.

Vi tänker inte köra genom Hamburg utan tar sikte på Izehoe och sedan färjan över Elbe. Nu blir det också mindre vägar och genom en del byar.


Vi har tur när vi kommer fram till färjan....bara att köra på. Priset 28€ inkl 2 pers. Nu slipper vi långa köer genom Hamburg.

Kör på typiska tyska allévägar.

Äntligen börjar lite blommor dyka upp och även en del gröna buskar.


Målet för dagen var en ställplats i Gnarreburg, den ligger vid en skola. Här finns både vatten och tömning och det är gratis.
N53.390382 E008.999709 


Vi hade sällskap av en liten husbil. Vaknade på morgonen av en del bilar som körde in. Det var föräldrar, som lämnade sina ungdomar, som skulle på någon form av idrott. Tömde och fyllde på lite vatten innan vi drog vidare till en affär för lite proviantering.


Resan mot Nederland
                 

2 kommentarer:

  1. skillnad på temperaturen vi har 8 grader. Så kallt luften
    Ha det bra

    SvaraRadera
  2. Så härligt det ser och mycket varmare än här hemma, även om vi har haft en solig dag men endast +8gr.

    SvaraRadera